Це популярне народне добриво може наробити шкоди: що треба знати про хайповий метод підживлення

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кімнатні рослини
Freepik / Цей метод підживлення не завжди корисний

Йдеться про кавову гущу

Ми розповідали, навіщо фотографувати кімнату перед покупкою рослини. Тепер ділимось порадами щодо удобрення зелених друзів. Поговоримо про таке популярне добриво, як кавова гуща.

Це хайпове підживлення для кімнатних рослин, однак є випадки, коли воно може принести більше шкоди, ніж користі. Про це розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кавова гуща як добриво: користь чи шкода?

Народні добрива, як правило, корисні, але їх часто використовують неправильно. Важливо знати хімічний склад добрива та його вплив на ґрунт кімнатних рослин. Також важливо знати, які мікроелементи потрібні вашим квітам.

Кавова гуща – одне з популярних народних добрив, але воно не завжди корисне. По-перше, вона підходить не для всіх рослин. Її не можна використовувати для  культур, які ростуть у лужному ґрунті. Кавова гуща може зробити ґрунт більш кислим. Це може бути корисно для деяких рослин, але шкідливо для інших.

Також важливо правильно використовувати кавову гущу. Однак з головних помилок - її не можна вносити в ґрунт вологою, адже це може призвести до розвитку грибка, плісняви та квіткових мушок.

Щоб використовувати це добриво

Застосовуйте лише для рослин, які люблять кислий ґрунт. Перед використанням ретельно просушіть кавову гущу - на сонці чи в духовці. Вносьте кавову гущу в ґрунт в невеликих кількостях і не дуже часто.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що не всі народні добрива корисні для всіх кімнатних рослин. Використовуйте їх з обережністю. Також ми розповідали, що робити, якщо жовтіє листя сансев’єрії .