Що садити у березні 2024: посівний календар на місяць для ретельних дачників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

зелена розсада
Вікна / Терміни мають важливе значення

Що робити у березні в саду та на городі

Ми розповідали про хитрий спосіб вирощування полуниці. Тепер ділимось посівним календарем на березень 2024. Це місяць, коли дачники повинні все більше часу приділяти ділянкам, адже у розпалі весна, а садовий сезон - на низькому старті.

Можна вірити чи не вірити у вплив фаз місяця на зростання культур, але, крім всього, посівний календар - це ще й чудовий помічник у плануванні робіт в саду. Разом з порталом “Зелена садиба” розповідаємо, що робити у березні в саду і на городі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що можна і потрібно зробити у березні?

Перші промені весняного сонця манять нас до саду, де вирує життя після зимового відпочинку. Березень – це час для активних дій, адже саме зараз закладаються основи для майбутнього врожаю.

Профілактичні обробки

3, 4, 15, 16, 22-24, 30, 31 березня – сприятливі дні для обробки саду від хвороб та шкідників.

Використовуйте біологічні та хімічні препарати, дотримуючись інструкції. Не забудьте про обробку ягідних кущів та плодових дерев.

Посів зелені

12-14, 17-19 березня – посійте салат, шпинат, рукколу, гірчицю. Накрийте ніжні паростки агроволокном, щоб прискорити їх ріст та вберегти від можливого похолодання.

Розсада

Вдалі дні для пікірування розсади: 5, 6, 9, 13, 14, 17-19, 26, 27 березня. Посів томатів найкраще здійснювати 1, 2, 5, 6, 13-19, 28, 29 березня. Посів перцю, баклажанів: 1, 2, 13-19, 28, 29 березня.

Догляд за кімнатними рослинами

Березень – найкращий час для пересадки кімнатних рослин. Також слід провести легку обрізку там, де це потрібно. Прибрати листя, яке пожовкло чи всохло за зимовий сезон. Не забудьте про правила обрізки - використовуйте гострі інструменти, обробіть антисептиком леза і місця зрізів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При роботі в саду слідкуйте за прогнозом погоди та пристосовуйте свої плани до погодних умов. Використовуйте місячний календар як орієнтир, але не забувайте про здоровий глузд. Також ми розповідали, коли сіяти кабачки у 2024 році.