Дорожня карта дбайливого дачника: як підготувати город до нового сезону

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

інвентар для городу
Земляк / Є низка важливих робіт

Перелік справ, про які не можна забути

Ми розповідали, які добрива не підходять огіркам. Втім, перш ніж висаджувати розсаду, слід підготувати ділянку та грядки до нового сезону. 

Дбайливому дачнику слід встигнути зробити багато справ. Щоб отримати гарний врожай, перш за все, треба привести город в порядок після зими. Разом із diapason.com.ua ділимось практичними порадами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Очищення та планування

Видаляємо старе листя та бур'яни. Це забезпечить чисте місце для ваших майбутніх гряд. Обрізки та листя можна компостувати, але не використовуйте бур'яни з корінням, щоб вони не проросли повторно.

Підготовка теплиці

Очистіть теплицю. Проведіть ретельне прибирання всередині та ззовні, включаючи дезінфекцію м'яким засобом для видалення шкідників. Після дезінфекції теплицю слід провітрити протягом декількох днів.

Садовий інвентар

Перевірте інструменти. Проведіть ретельну ревізію, адже пізніше на це не буде часу. Очистіть, заточіть та продезінфікуйте весь садовий інвентар.

Підготовка насіння

Для посадки слід обирати якісне насіння з перевірених джерел. Коли ви вже будете знати, що і в якій кількості плануєте садити, схематизуйте посадку. Створіть план розміщення рослин на грядках. Насіння ранніх та ультраранніх культур слід посіяти на розсаду. Перед висадкою в ґрунт протягом тижня-двох слід тримати розсаду на вулиці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим практичним порадам ви зможете підготувати город до нового весняного сезону. Також ми розповідали, що варто внести у землю , щоб перетворити її на чорнозем.