Як зробити з яєчної шкарлупи безкоштовну кальцієву підгодівлю для рослин: ефект від неї просто вражаючий!

Сад і город
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Яєчна шкарлупа на городі, фото
Фото створене ШІ для Hochu.ua

Викинути шкарлупу просто на землю - не варіант

Кожен дачник знає, що викидати шкарлупки з-під яєць не варто — вони точно стануть у пригоді і у квітнику, і на городі, і навіть для підживлення кімнатних рослин . Однак мало хто знає, як треба вносити таку підгодівлю, щоб ефект від неї був максимальним. Розповідаємо!

Насамперед варто зауважити, що коли ви просто викидаєте шкарлупу в город, ефекту це не має практично ніякого. Варто робити зовсім не так. Секретами приготування правильної кальцієвої підгодівлі для рослин ділиться сайт prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як приготувати кальцієву підгодівлю зі шкарлупи яєць

Для того, щоб дістати усі корисні елементи з яєчної шкарлупи, слід провести з нею окремі маніпуляції й додати один “секретний” компонент — оцет. Отже, рецепт бюджетної домашньої підгодівлі зі шкарлупок:

  • шкаралупу з 10-12 яєць кладемо в 1-літрову банку;

  • заливаємо до верху 9-% оцет;

  • накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 2-3 доби.

Для використання на городі цей робочий розчин обов'язково треба розводити ❗️На 1 л води беремо 1 ст.л. підгодівлі з яєчної шкарлупи з оцтом. При цьому підживлювати рослини цим розчином можна не частіше, ніж раз на 10-14 днів. Особливо ефективно буде додавати цю суперпідгодівлю у ґрунт до розсади та молодих рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, у чому буде краще вирощувати розсаду томатів - в ящиках чи в окремих стаканчиках. Кожен із цих способів має свої переваги та недоліки, проте один із них, попри все, таки вважається кращим.