У чому краще вирощувати розсаду томатів: в ящиках чи окремих стаканчиках?

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Розада помідорів, фото
Фото: leto.ua

Даємо відповідь на одвічне питання, що турбує багатьох дачників-городників

Ми вже розповідали про лайфхаки з інтернету, які можуть вбити вашу розсаду , зокрема, і томатів. А тепер хочемо розповісти, у якій тарі краще її вирощувати, щоб уникнути багатьох різнопланових проблем.

Корисною інформацією ділиться сайт ukr.media . Зберігайте собі, щоб не забутися й мати потім королівський врожай!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ящик для вирощування розсади помідорів

Переваги . Це чудовий варіант для тих, хто зазвичай вирощує дуже багато розсади: такі ємності можна зробити навіть самостійно з підручних матеріалів, тому обійдуться вони в копійки. Крім того, за розсадою томатів, вирощуваних у ящиках, набагато простіше доглядати, ніж за окремо висіяними рослинками.

Недоліки . Одним із найголовніших мінусів ящика є відсутність дренажних отворів, які повинні бути в кожній ємності для вирощування розсади. Річ у тім, що зробити їх не становить проблеми — проблема полягає в тому, що знайти цілком годящу ємність, яку ви підставите під ящик для накопичення зайвої вологи, знайти буде досить непросто. Ще один важливий мінус — дістаючи сіянці з ящика недостатньо обережно, ви ризикуєте пошкодити коріння томатів і тоді рослина майже гарантовано загине.

Стаканчики для вирощування розсади томатів

Переваги . Кожна рослинка має власну ємність, що дуже зручно для майбутнього її “переселення” — так ви мінімізуєте ризик пошкодити коріння сіянців. Якщо вчасно схаменутися, можна назбирати цілі гори безкоштовних ємностей, миючи та залишаючи собі стаканчики з-під йогурту, сметани, кави, тетрапаки з-під молока тощо.

Недоліки . Єдиним мінусом є те, що переносити і транспортувати розсаду в стаканчиках буде не дуже зручно, адже їх багато — доведеться або багато разів ходити, або знайти величезний ящик, в якій акуратно стане розсада.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що потрібно зробити навесні з полуницею, аби вона гарно вродила у цьому сезоні. Досвідчені дачники поділилися секретами королівського врожаю та маленькими хитрощами, з якими ваші кущі полуниці даватимуть максимум!