Улюблений весняний овоч, який не боїться заморозків: коли можна сіяти редьку у відкритий ґрунт?

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Редька на городі, фото
Фото створене ШІ, Хочу.ua

Далеко не всі дачники знають, коли настає сприятливий час для вирощування першого соковитого редису

Багато дачників-городників уже накрили парники та висіяли різні культури, готуючись до нового сезону. Якщо ви — один із тих, хто воліє влізти у землю якомога раніше, радимо задуматися, чи не пора, бува, висіювати редьку ?

Цей овоч не боїться заморозків та стрибків температури, тож зараз — наприкінці березня — про нього саме час згадати! Як повідомляє theLime , найбільш оптимальний час для висіювання редису — саме березень - середина квітня, коли повітря та земля поступово прогріваються, а нічні заморозки все менш імовірні з кожним днем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Редис може витримати нетривалі заморозки до -5°С, однак проростати насіння почне, щойно ґрунт прогріється до +5°С (найкомфортнішою вважається температура 15-20°С). Пам'ятайте також, що ґрунт має бути пухким — краще час від часу його додатково розпушувати.

Насіння висівають на відстані 10-15 см один від одного і на глибині 1,5-2,5 см.

До речі, ця культура — вологолюбна, тож стежте за тим, аби земля не пересихала. Найкращим варіантом буде щоденний полив невеликою кількістю води.

Поласувати першими соковитими плодами редису ви зможете вже за 3-4 тижні, залежно від сорту та погодних умов. Пізньостиглим сортам на дозрівання зазвичай потрібно 1-1,5 місяця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що треба посадити біля огірків , щоб збирати урожай ящиками. Досвідчені господарі роблять лише так — і ще ні разу не пошкодували!