Важлива обробка троянд: що дати квітам весною, щоб отримати гори пишного цвіту

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ьтрояндовий кущ
СонцеСад / Трояндові кущі віддячать вам

Тонкощі догляду за трояндами

Ми розповідали, що заборонено робити з нарцисами, щоб не втратити квіти. Тепер ділимось порадами, які допоможуть потурбуватись про троянди після зими.

Щоб відновитися та розквітнути у всій красі, їм потрібен особливий догляд. Разом з Ukr.Media ділимось кількома порадами, які допоможуть вам у цьому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зняття укриття

Поступово привчайте троянди до світла та повітря. Спочатку частково відкрийте квіти. Потім повністю зніміть укриття, коли мине загроза заморозків.

Правильна обрізка

Видаліть всі пошкоджені та засохлі гілки, щоб стимулювати ріст нових пагонів. Обрізайте гострим інструментом, захоплюючи трохи здорової тканини.

Обробка від хвороб та шкідників та підживлення

Найкращий час для обробки - до розпускання бруньок. Рекомендується використовувати мідний купорос: 50 г на 1 л гарячої води, потім додати холодної води до 5 л. Обробіть троянди розчином купоросу двічі з інтервалом 2 тижні.

Внесіть комплексне добриво для троянд після зняття укриття. Повторюйте підживлення протягом весни та літа згідно з інструкцією.

Догляд

Регулярно поливайте троянди, не допускаючи пересихання ґрунту. Вранці або ввечері поливайте під корінь, уникаючи попадання води на листя.

Замульчуйте ґрунт навколо троянд корою, компостом або тирсою. Це допоможе зберегти вологу, придушити ріст бур'янів і захистити коріння від перегріву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Регулярно оглядайте троянди на наявність шкідників та хвороб, щоб забезпечити своїм трояндам оптимальні умови для росту та цвітіння. Також ми розповідали, чому жовтіє часник.