Навіть в квартирі розсада буде міцною та низенькою: що варто знати дачникам

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

розсада на вікні
Ukr.Media / Розсада буде міцною та гарною

Причини, з яких витягується розсада

Ми розповідали, як виростити міцну томатну розсаду . Тепер розповідаємо про проблему, з якою стикаються багато садівників - витягування розсади. 

Її ніжка стає тонкою, а сама рослина - слабкою. Існує два основних фактори, що впливають на витягування розсади. Разом з  Ukr.Media розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нестача сонячного світла

Розташування вікон - це ключовий фактор. На південних вікнах розсада росте краще, на північних і північно-західних - їй не вистачає світла. Додаткові лампи підсвічування допомагають, але не замінюють сонячне світло повністю.

Висока температура

Найкраща температура для розсади вночі - +17+22 градуси. При більш високих температурах розсада витягується. В квартирі складно знизити температуру, але можна перенести розсаду на ніч на кухню, перекрити батарею тощо.

Інші фактори:

  • Невеликі ємності для розсади.

  • Надмірний полив.

  • Надмірні підживлення.

  • Застосування регуляторів росту.

Щоб розсада не тяглася, їй потрібно забезпечити достатньо сонячного світла та підтримувати оптимальну температуру. Потрібно провітрювати приміщення та виносити розсаду на балкон (у теплу пору року).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих порад, ви зможете виростити міцну і здорову розсаду, яка не буде витягуватися. Також ми розповідали, що зробити з огірками, щоб засипали смачними плодами .