Можете втратити весь врожай: що робити, якщо помітили дірки на капусті

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

капуста на грядці
Агробізнес сьогодні / Для здорової капусти

Дірочки можуть з’явитися навіть на розсаді

Ми розповідали, які кущі не можна обрізати весною . Тепер ділимось порадами, які допоможуть врятувати від шкідників врожай капусти, навіть якщо вже на етапі розсади ви помітили дірочки.

Як тільки ви висадите розсаду капусти у ґрунт, ласі до свіжої зелені комахи одразу ж переберуться на неї. Про дірочки на листках, які свідчать про шкідників, розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити, якщо з’явились дірочки на листі

Подбайте про захист капусти. Накрийте розсаду дрібною сіткою. Також обов’язково обробіть розчинами проти комах-шкідників.

Є й народні методи. Наприклад, можна насипати навколо рослини деревну золу. Розчин з мила та золи допоможе, якщо ви покропите ним молоді рослини. Обробіть розсаду оцтовим розчином (1 склянка оцту на 10 л води).

Біоінсектициди

До них варто звертатись, якщо народні засоби не допомогли. Скористайтесь інструкцією на упаковці.

Краще попередити проблему, ніж потім її вирішувати. Саме для цього варто регулярно оглядати розсаду, щоб вчасно помітити шкідників. Використовуйте безпечні для людей і довкілля методи боротьби зі шкідниками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим порадам ваша капуста буде здоровою та врожайною. Також ми розповідали, що зробити  з огірками перед висаджуванням.