Помилки, які позбавлять вас полуниці: що не можна робити навесні, щоб не втратити врожай

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

полуниця на грядці
comfy.ua /

Секрети гарного врожаю полуниці

Ми розповідали, які кущі не варто обрізати весною . Тепер ділимось секретами вирощування полуниці.

Є низка доглядових практик, які тільки шкодять врожаю. Разом із ProstoWay розповідаємо, чого не слід робити навесні, доглядаючи полуницю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мульчувати грядку

Мульчування проводять не раніше кінця вересня - початку жовтня. Раннє мульчування може завадити ґрунту прогрітися, що негативно вплине на полуницю. Перед мульчуванням необхідно провести підживлення та інші осінні роботи.

Вносити органіку

Свіжий гній, пташиний послід розкладаються повільно. Рослини не зможуть отримати необхідні поживні речовини. Перегній та торф також не рекомендується використовувати як мульчу. Внесення органічних добрив краще відкласти до того моменту, як ґрунт нагріється до 15-20 градусів тепла.

Використовувати мінеральні добрива

Земля для цього повинна прогрітися. Наприклад, азот вносять не раніше ніж грунт потеплішає до позначки +10 градусів Цельсія. Сечовину після того, як ґрунт прогріється до 12-14 тепла. Найкраще добавки засвоюються після того, як активізується ґрунтова мікрофлора, що відбувається за 15-20 тепла. Також деякі добрива можуть вимитися з дощами, а їх весною зазвичай немало.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете правильно підготувати полуницю до сезону та отримати рясний урожай ягід наступного року. Також ми розповідали, що зробити з картоплею , щоб вберегти її від парші.