Щоб не втратити весь врожай: як підгадати момент для посадки квасолі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте квасоля
rami.com.ua /

Весною бобові можуть замерзнути

Ми розповідали про цікавий молдавський метод висаджування перцю . Тепер ділимось порадами, які допоможуть посадити квасолю, щоб вона не замерзла

Квасоля - це смачна та корисна культура, яка чудово підходить для вирощування на дачній ділянці. Однак багато дачників стикаються з проблемою: коли ж садити квасолю, щоб вона не замерзла під час весняних заморозків. Розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найкращий час для посадки квасолі - це кінець квітня або початок травня. Тоді вже не буде весняних заморозків, а ґрунт прогріється до 15 градусів тепла. 

Ось кілька порад, які допоможуть вам посадити квасолю:

  • Перед посадкою уважно переберіть квасолеві зерна. Видаліть всі пошкоджені, дрібні або зморщені зерна, адже вони не зійдуть.

  • Замочіть квасолю у воді на 12 годин перед посадкою. Це допоможе їй швидше прорости.

  • Виберіть сонячне місце з родючим, легким ґрунтом. Квасоля не любить кислих ґрунтів, тому перед посадкою рекомендується додати трохи вапна.

  • Попередниками для квасолі можуть бути гарбузи, капуста, картопля та кабачки. Не рекомендується садити квасолю після інших бобових культур.

  • Сіяйте квасолю на глибину 3-4 см, рядами з проміжками 30-40 см.

  • Після посадки полийте ґрунт теплою водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете виростити здорову та рясну квасолю, яка порадує вас своїм смаком та користю. Також ми розповідали про цінне добриво для огірків.