Встигніть зробити: чим підживити томати, у яких з’явилось чотири листки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

розсада томатів
Leto.ua / Підживлення томатів

Як внести перше підживлення у помідори

Ми розповідали про важливе підживлення для огірків. Тепер поговоримо про перше добриво, яке потрібно дати томатній розсаді. 

Після пікірування розсади томатів, коли у неї з'являється 4 справжніх листочки, настає час для першого підживлення. Цей важливий крок допоможе розсаді вирости міцною, здоровою та уникнути проблем з дефіцитом поживних речовин. Про підживлення розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ознаки нестачі поживних речовин у розсади томатів:

  • Пожовтіння листя

  • Бліде або знебарвлене листя

  • Повільне зростання

  • В'янення або поникання розсади

  • Знебарвлення у вигляді плям або смуг на листі

Яке підживлення потребує розсада томатів після пікірування

На початковому етапі зростання розсаді томатів потрібне комплексне мінеральне добриво, яке містить азот, фосфор, калій та мікроелементи. Такий склад забезпечить розсаду правильним харчуванням для повноцінного зростання.

Можна дати фертику люкс для овочів, квітів та розсади або ж агріколу для розсади. Підійдуть всі добрива з подібним складом

Перше підживлення проводиться після пікірування, коли у розсади з'являється 4 справжніх листочки. Далі розсаду підгодовують мінеральним добривом кожні 7-10 днів до моменту висадки в ґрунт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Забезпечивши розсаді томатів правильне харчування та догляд, ви зможете отримати здорові та міцні рослини. Також ми розповідали про один важливий бур’ян на городі.