Йод, але не на рану, а на город: чому городникам не обійтися без цього засобу

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото йод і рослини
Фото: колаж Хочу!

Йод - це універсальний помічник на городі

Всі ми знаємо про чудові властивості йоду для загоєння ран. Але чи здогадувалися ви, що цей розчин є потужним природним засобом для захисту рослин від різноманітних хвороб.

Йодом обприскують і підживлюють дерева, овочі та ягоди. Він не лише захищає, а відмінно стимулює ріст рослин. Як та для чого саме використовувати аптечний препарат на городі, розповідає канал Наша Дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для чого знадобиться йод на городі

Для розсади томатів. Потрібно полити один раз слабким розчином (1 крапля аптечного йоду на 3 л води). Це прискорить розвиток квіткових кистей та збільшить кількість зав'язей.

Для томатів, перцю, баклажанів. Розчин 10 мл йоду на 10 л води (можна розбавити з молоком). Це стане чудовою профілактикою фітофтори та вершинної гнилі плодів.

Для кабачків. Якщо зав'язі починають гнити, значить, у вашому ґрунті нестача йоду. Приготуйте розчин із 10 мл йоду на 10 л води та щедро полийте кущі.

Для полуниці . Якщо перед цвітінням обприскати кущі розчином 40 крапель йоду на відро води - це врятує від гнилизни та відлякає від ягід довгоносиків.

Для дерев. Обприскуйте за місяць до збирання врожаю розчином 10 мл 5% йоду на 10 л води. Процедуру повторити через 3 дні. Це захистить від гнилі плодів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чим ще встигнути підживити дерева у травні . Це забезпечить гарний врожай та захистить від шкідників.