Що може розповісти свята Варвара про вашу долю: як ворожити 17 грудня

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

17 грудня (за старим стилем) у православному календарі - День пам’яті святої великомучениці Варвари. Цього дня варто сходити до храму, поставити свічку та помолитися святій. А ось за народною традицією, сьогодні жінки та дівчата ворожать на майбутнє. 

У вересні 2023 року Православна церква України перейшла на новоюліанський календар. Тож цьогоріч святу великомученицю Варвару вшановували на 13 днів раніше - 4 грудня. Втім, церква дозволяє згадувати святу в обидві ці дати. Тож, якщо ви не встигли відзначити це свято за новим стилем, ви можете зробити це за старим - 17 грудня.

Цього дня дівчата та жінки ходять до храму, щоб помолитися святій. Зазвичай її просять про швидке та вдале заміжжя, зцілення від хвороб та здоров’я дітей. Також незаміжні дівчата цього дня ворожать, щоб дізнатися ім’я нареченого.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви теж хочете заглянути в майбутнє, нижче ділимося з вами кількома обрядами, які можна провести вдома. Та перш ніж розпочати, пам’ятайте, що церква ворожіння не схвалює.

Фото: krapka.rv.ua
Фото: krapka.rv.ua

Як ворожити у День Варвари

  • Щоб дізнатися ім’я судженого , в ніч на Варвари покладіть 3 лаврових листочки з такими іменами: Мисаїл, Ананій, Азалій. Вважається, що за допомогою цього невеличкого ритуалу вдасться викликати сон, в якому з’явиться майбутній наречений.

  • Щоб дізнатися, чи вийдете ви заміж в наступному році , правою рукою зачерпніть жменю зерен, висипте їх на підлогу та перерахуйте. Якщо кількість зерен парна - весіллю бути, якщо ж ні - доведеться ще рік ходити незаміжньою.

  • Щоб дізнатися, хто з подруг першою вийде заміж , візьміть звичайну дерев’яну ложку і киньте в місткість з водою. Чия ложка відійде від краю першою, та й вийде заміж раніше.

  • Щоб дізнатися про заміжжя , зламайте гілку вишні у саду і поставте вдома у воду. Якщо до Різдва гілочка зацвіте - цього року на вас очікує щасливий шлюб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що в ПЦУ розповіли, як українці реагують на зміну дати Різдва та Дня Святого Миколая. Чи задоволені вони таким рішенням та як ставляться до нового календаря - читайте у цьому матеріалі .

Фото: segodnya.ua