Теплого Олексія: привітання у віршах та прозі до весняного свята

Усі свята
5 869
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Журналістка

теплого олексія картинки
canva.com, hochu.ua

Не забудьте сьогодні привітати рідних з цим чудовим весняним святом. А наш вітальний контент прийде вам на допомогу

Свято Теплого Олексія - дуже популярне в народно-церковному календарі. Щоб ви не витрачали час на пошуки душевних побажань, ми зібрали в одній статті найкрасивіші привітання з Теплим Олексієм у віршах і прозі, а також атмосферні відеопривітання. Зберігайте в закладки, щоб не втратити.

Слід зазначити, що після переходу ПЦУ та УГКЦ на новий календар дати деяких свят змістилися. Дата Теплого Олексія - не виняток, тому частина християн уже відзначила це свято 17 березня. Сьогодні ж, 30 березня, привітання на Теплого Олексія 2024 року стануть у пригоді тим, хто користується старим календарем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому не забудьте про святковий день 17 березня та нагадайте про нього своїм дорогим людям. Допоможуть вам у цьому красиві привітання на Теплого Олекси 2024.

теплого олекси картинки
segodnya.ua

З Днем Теплого Олексія: привітання у віршах

На свято Теплого Олексія віряни ходять на святкову службу до церкви, де моляться про позбавлення від гордині та користі, а також про зміцнення віри та здоров'я. Також, звісно, цього дня вшановують пам'ять преподобного Олексія , людини Божої. Звідси й ще одна назва свята Олексій — Божа людина. А оскільки з цього дня раніше завжди розливалися ріки, дата мала ще й назву Олексій Водотік. Цей день просто не може обійтися без чарівних слів, які обігріють близьких вам людей увагою. Тож обирайте гарні привітання з Теплим Олексієм та відправляйте тим, кого любите.

***

Нині з Теплим Олексієм
Привітання ти приймай,
Розвій за вітром сумніви —
Тільки радість в дім нехай!

У серці віра нехай таїться,
Доброта в справах панує,
І все потрібне трапиться,
Про що серденько танцює!

***

З Теплим Олексієм вас
Я щиро вітаю,
Радісних днів прекрасних
Від душі вам забажаю.

Розгуляється швидше
Нехай весела весна,
Буде сонцем та квітами
Нехай сповнена вона.

***

У свято, Теплий Олексій,
Прожени тугу мітлою,
Зустрінь удачу й активно дій
Разом з щирою любов’ю!

***

Теплий Олексій настав,
Час двері відкрити удачі,
Кожен день, як карнавал,
Щоб був з посмішки розпочато!

Нехай, як парасолька, з головою
Тебе щастя накриває,
І успіхи за тобою
Похапцем встигають!

***

З Теплим Олексієм!
Нехай тепло швидше
Душу зігріває,
Світлом наповнює.

Найдобріший нехай святий
Почує голос твій,
Молитвам всім ублагає,
Тобі жити допомагає.

***

У свято Теплий Олексій
Від душі тобі бажаю
Огрітих сонцем ясних днів,
Щастя без кінця та краю!

Щоб успіх, як маяк,
За собою тебе манив
І, неначе добрий маг,
Усі мрії твої здійснив!

***

З Днем Теплого Олексія вітаємо,
і щастячка великого бажаємо.
Олексій в нас від усіх проворний,

на все добре парубок моторний,
з наїдками на столі,
та добротою у душі.

***

З Днем Теплого Олексія, вітаємо зі святом!
Бажаєм радості та сил,
Кохання ніжного й достатку,
І жити довго — до сивин!

Хай Ангел завжди поруч буде,
Та береже він вас від зла!
Ваш шлях хай світлим буде,
Здоров'я й сил! Щастя і добра!

теплого олексія картинки
Відкриті джерела

Теплого Олексія: привітання у прозі

Свято Теплого Олексія дуже любили наші предки. З цього моменту природа починала наповнюватися силами, соками, розпускалися перші листочки на деревах, розливалися річки — наступало справжнє довгождане тепло. Вважалося гарною ідеєю починати готуватися до польових робіт: люди виносили інвентар на вулицю, а також зерно і рослини (зокрема картоплю), аби ті загартувалися перед посадкою. Невипадково Олексу прозвали “Теплим”, адже по-справжньому вступає у свої права весна. Тому пропонуємо вам порцію натхнення та позитивної енергії, які дарують привітання з Теплим Олексієм у прозі. Не забудьте поділитися весняним настроєм з іншими!

***

Хай Теплий Олекса подарує тобі свої благословення та захист, а це свято наповнить твоє серце вірою та надією на краще.

***

У це весняне свято я від щирого серця і серця хочу привітати з прекрасним днем — Теплим Олексієм. Нехай це свято принесе багато позитивних і позитивних емоцій, нехай думки та ідеї будуть чисті та благородні, нехай вчинки твої будуть безкорисливі й чесні.

***

Нехай свято Теплого Олексія принесе у вашу сім'ю достаток і благополуччя, здоров'я, подарує радість майбутнього тепла, сонячних і насичених днів. З Днем Теплого Олексія!

***

Щиро вітаю зі святом Теплого Олексія! Нехай у твоєму житті все буде так, як ти задумав! Бажаю ніколи не зупинятися на досягнутому, а крокувати лише вперед! Живи розкішно, щасливо і насолоджуйся кожною миттю! Бажаю яскравих посмішок, щирої любові й сталевого здоров'я!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

***

Хай цей чудовий день принесе тобі душевний спокій та відчуття тепла. З Днем Теплого Олексія!

***

У День Теплого Олекси вітаю тебе зі святом. Нехай він буде наповнений весняною свіжістю. Бажаю, щоб свято зігрівало душу, окриляло і дарувало яскраві враження. Зі святом!

***

Нехай святий Олексій посилає на тебе свій благодатний погляд, а це свято принесе у твоє життя багато незабутніх моментів та приємних сюрпризів. З Днем Теплого Олексія!

***

У свято Теплий Олексій хочу побажати тобі: нехай твоя життєва чаша буде переповнена щастям, здоров'ям і любов'ю! І нехай у тебе все буде так, як ти того хочеш! Нехай всі твої бажання збудуться! Усього найпрекраснішого тобі у цей святковий день!

***

Вітаю зі світлим святом Теплого Олексія. Бажаю, щоб в душі завжди панувала радість, щастя, спокій і умиротворення. Нехай доля підносить тільки хороші подарунки, щасливі моменти й гарний настрій. З Теплим Олексієм!

Зі святом Теплого Олексія!

Також рекомендуємо вам ознайомитися з актуальною інформацією — чи змінилася дата Великодня 2024 і як взагалі цю дату вираховують. Цікава стаття доступна за посиланням.