Молитви, які потрібно прочитати вірянам до закінчення Великого посту

Великий піст
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото руки під час молитви
Фото: kartinki.pics

Закінчується Великий піст, тому важливо знати, які молитви віряни мають читати на закінчення

У католицтві Великий піст триває 46 днів і завжди починається в середу. Великий піст потрібен для того, щоб підготувати тіло і душу до святкування Великодня, зустріти світле Воскресіння Христове без поганих думок та гріха. Піст наближає людину до Бога. Молитва - це розмова з Господом, тому робити це потрібно у тиші та спокої.

У Великий піст можна і потрібно проводити свій час у молитві. Молитви у Великий піст мають особливу духовну силу. В цей час віряни приділяють більше часу молитві та просять з вірою у Господа відпущення своїх гріхів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Під час Великого посту необхідно відвідувати храм, намагатися допомагати близьким і не відмовляти тим, хто потребує допомоги. Також варто покаятися в гріхах, попросити вибачення за неправильні вчинки і самим вибачити людям, які заподіяли словом чи ділом вам зло.

У Великий піст потрібно дотримуватися заповідей Великого посту. Радіти і усвідомлювати значення посту, не сприймаючи відмову у чомусь з невдоволенням. Бути помірним у споживанні їжі. Боротися з поганими звичками та лінню. Молитися у різний час дня, не метушитися та виконати важливу справу, на яку постійно не мали часу.

На закінчення Великого посту потрібно прочитати спеціальну молитву та щиро вірити, що Бог вас чує і виповнить усі ваші прохання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завжди моліться з чистими помислами, без зла та гніву у серці. Пам’ятайте, що головне під час посту - не відмова від деяких страв чи продуктів, а намагання знайти мир з собою та людьми, які вас оточують.