Вміти бути щасливим: як навчитися безтурботності

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Люди звикають турбуватися за кожну дрібницю і перестають радіти щоденним речам. Іноді найменша неприємність вибиває з колії та заважає працювати та жити продуктивно. А звичка терпіти починає впливати на самооцінку.

Безтурботність - це справжнє мистецтво, якому треба вчитися і розвивати у собі кожного дня. Які поради допоможуть навчитися та досягати гармонії, розповідає health.nv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Вміти бути щасливим: як навчитися безтурботності - фото №1
  1. Встановлюйте особисті кордони

Американська психологічна асоціація (APA) вважає, що встановлення особистих кордонів допомагає розв'язувати багато проблем і захищає цілісність особистості. Потрібно встановити чіткі межі в усіх сферах життя та визначити важливі пріоритети для справді важливих речей.

  1. Вміння казати "ні"

Ваше самопочуття є найважливішим і вміння відмовляти не повинно супроводжуватися почуттям сорому чи пригніченості. Адже більшість просто користуються вашою безвідмовністю і не зважають на вашу втому, перевантаження, стрес. Тому свої бажання завжди ставте на перше місце та шукайте баланс.

  1. Шукайте позитив

Намагайтеся спілкуватися з доброзичливими людьми та уникайте спілкування з токсичними. Від вашого оточення ви маєте отримувати підтримку, а не звалювати чужі проблеми.

  1. Сприймайте недосконалість спокійно

Ідеальних людей просто не існує. Тому не докоряйте собі за помилки і намагайтеся розвиватися у властивому вам темпі. Ваші недосконалості роблять вас особливими, тому не приховуйте їх, а навчіться цінувати, любити і підкреслювати.

  1. Вміння прощати

Приховані образи негативно впливають на психічне та фізичне здоров'я. Важливо прощати в першу чергу для себе, адже саме ви почуватиметеся вільно і спокійно вибачивши того, хто вас образив.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для того, щоб день був вдалим, спробуйте запровадити певні ритуали кожного ранку. З часом ви помітите, як починає змінюватися життя у кращий бік.