Цьому методу варто повчитися в офіціантів: секрет кивка Саллівана

Особистісний розвиток
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: Бармен робить коктейль
Фото: pinterest.com

Кивок Саллівана — це спосіб переконання, який уже перевірили у дії офіціанти та бармени, може, прийшла і ваша черга

Мистецтво переконання - це тонка майстерність, яка може вплинути на повсякденне життя і змінити його на краще. І в цьому мистецтві краще вправлятися знаючи техніку кивка Саллівана.

Кивок Саллівана — метод продажу та переконань.

Кивок Саллівана - це тонка, але потужна психологічна техніка, яку можна використовувати для того, щоб підсвідомо спонукати інших погодитися з точкою зору того, хто говорить.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кивок Саллівана - це техніка продажів, за якої за допомогою підсвідомого навіювання людей підштовхують до купівлі певного товару. Найчастіше вона використовується в харчовій промисловості, хоча зустрічається і в інших сферах торгівлі - від магазинів одягу до автостоянок. При цьому при правильному виконанні кивок Саллівана настільки непомітний, що покупець його навіть не помічає.Цю методику розробив Том Салліван, консультант, який працює у ресторанному бізнесі. Для нього метод кивка став способом збільшити продаж закусок, напоїв та інших товарів, які можуть швидко підняти загальну вартість чека в ресторані. Саме тому кивок Саллівана такий популярний серед офіціантів та офіціанток, а також він поширений серед барменів.

Механізм кивка Саллівана

Механізм методу досить простий. Наприклад, коли офіціант перераховує список страв, він трохи киває, приблизно на 10–15 градусів, коли доходить до особливо бажаного пункту. Кивок має бути досить тонким, щоб не впадати у вічі, але при цьому помітним для відвідувача. За словами Саллівана, покупці зчитують на кивок приблизно у 65% випадків і купують бажаний продукт незалежно від його вартості.Практика показує, що кивок Саллівана найкраще працює зі списками з п'яти або менше пунктів. Мало того, дехто навіть стверджує, що ця техніка продажів працює навіть телефоном із замовленнями на обслуговування номерів. Для цього потрібно лише змінити тон голосу на потрібному пункті.

Але цей метод підходить не лише тим, хто працює у сфері продажу. Адже часто нам потрібно "продавати" свої ідеї та пропозиції. Наприклад, можна спробувати кивок Саллівана на нараді, коли ви вносите пропозиції щодо покращення роботи і хочете, щоб певному рішенню приділили більше уваги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як правильно відповідати на запитання про зарплатні очікування . Ці поради допоможуть відстояти бажану заробітну плату та не погоджуватися на менше.