Як перемогти власні лінощі: поради, які змінять ваше життя на краще

Особистісний розвиток
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Жінка в ліжку чорно-біле фото
Фото: unsplash.com

Всього кілька кроків відділяють вас від успішного та щасливого життя

Лінощі це нормально. Можна навіть влаштовувати собі спеціальні  дні для цього. Але якщо лінь заважає вашому життю — слід шукати способи її позбутися.

Як змінити життя на краще: поради для боротьби з лінощами

"Як побороти лінь?" Відповідь може бути не такою простою, як хотілося б. Видання healthline.com поділилося порадами, які можуть допомогти перемогти лінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ставте досяжні цілі

Постановка нереалістичних цілей і взяття на себе занадто багато може призвести до вигорання. Професійне вигорання може спричинити виснаження, втрату інтересу та мотивації, а також бажання втекти від реальності.

Тож уникайте перевантаження. Зробити це можна ставлячи перед собою невеликі, досяжні цілі, які без перенавантаження приведуть вас туди.

Використовуйте позитив замість негативного самонавіювання

Негативне самонавіювання може звести нанівець ваші зусилля, спрямовані на те, щоб досягти успіху в усіх сферах життя. Повторювання того, що ви лінива людина — це форма негативного самонавіювання. Тут на допомогу може прийти позитивне самонавіювання. Замість того, щоб говорити: "Я ніяк не можу це зробити", скажіть: "Я зроблю все можливе, щоб це сталося".

Складіть план дій

Планування може полегшити досягнення мети. Реалістично оцініть, скільки часу, зусиль та інших факторів потрібно для досягнення мети, і створіть план дій. Наявність плану дасть напрямок і впевненість, які можуть допомогти, навіть якщо ви зіткнетеся з перешкодами.

Використовуйте свої сильні сторони

Подумайте про свої сильні сторони, коли ставите перед собою мету або готуєтесь до виконання завдання. Спробуйте застосувати їх до різних аспектів завдання, щоб допомогти вам виконати його. Дослідження показали, що зосередження на сильних сторонах підвищує продуктивність, позитивні емоції та залученість у роботу.

Визнавайте свої досягнення 

Спробуйте записувати всі свої досягнення на цьому шляху до кращого життя. Пишіть все, що ви робите — на роботі чи вдома. Це чудовий спосіб підвищити свою впевненість і позитивний настрій, а також зарядитися енергією для подальших дій.

Просіть про допомогу

Багато людей вважають, що прохання про допомогу — це ознака слабкості. Але це не так. Прохання про допомогу підвищує шанси на успіх і допомагає налагодити зв'язок з іншими людьми, які можуть вас заохотити та мотивувати.

Не відволікайтеся

У кожного з нас є улюблені способи прокрастинації, до яких ми вдаємося, коли нам просто не хочеться виконувати завдання — перегляд соціальних мереж, гра з домашнім улюбленцем або щось інше.

Спробуйте зробити такі фактори менш доступними. В цьому допоможе пошук тихого місця для роботи або використання програми для блокування сайтів, які ви бездумно прокручуєте, коли повинні працювати над завданням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перетворіть нудні завдання на веселі

Ми схильні уникати роботи, яку вважаємо нудною або виснажливою. Такі справи, як чищення водостоків або ванної кімнати, ніколи не принесуть задоволення, але ви можете зробити їх більш приємними. Спробуйте послухати музику або подкаст, або вдягніть фітнес-трекер, щоб побачити, скільки калорій ви спалите, виконуючи ці завдання.

Раніше ми публікували 35 мантр , які треба повторювати щодня. Вони допоможуть вам полюбити себе.