Я не знаю, що таке радість: що робити, коли ніщо не робить щасливою

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Відчуття того, що ніщо не робить вас щасливим, може бути пов'язане із серйозним ментальним захворюванням або бути тимчасовим явищем. Чому так відбувається і що з цим робити ми розповімо у нашому матеріалі.

Ні радості, ні щастя: чому так відбувається

Є багато різних причин, з яких людині може здаватися, що ніщо не робить її щасливою. Певні стани психічного здоров'я, такі як депресія, тривога та посттравматичний стресовий розлад можуть викликати сильне почуття нещастя, відсутність мотивації та відсутність інтересу до діяльності, яка раніше приносила радість, пише verywellmind.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Певні життєві ситуації та обставини також можуть змусити людину відчувати, що ніщо не робить її щасливою. Поганий сон або вживання нездорової їжі можуть вплинути на емоції, так само як і тіло.

Але що робити, щоб у житті були радість і щастя?

Я не знаю, що таке радість: що робити, коли ніщо не робить щасливою - фото №1
Фото — Pinterest

Змініть своє мислення

Якщо ви відчуваєте минуще або тимчасове відчуття відсутності радості, можливо, ви зможете знову знайти щастя, внісши прості зміни до свого мислення. Наприклад, якщо ви відчуваєте, що відкладаєте щастя на якийсь час у майбутньому, важливо постаратися жити своїм життям зараз.

Припиніть роздуми та займіться вирішенням проблем

Одна з речей, яку схильні робити люди, які почуваються пригніченими, — це розмірковувати про те, що вони відчувають. Впізнали себе? Чи багато ви думаєте про те, що вам більше не подобаються ті чи інші речі?

Визначте проблеми, які ви можете вирішити, та вживіть заходів щодо їх вирішення. Вживши заходів, ви почнете почуватися краще.

Спілкуйтесь з іншими людьми

Якщо почуття відсутності радості спричинене самотністю, вам може допомогти спілкування з близьким другом або членом сім'ї. Обід або кава з кимось хоча б один чи два рази на тиждень може допомогти полегшити почуття самотності та дати привід для радісного очікування.

Займайтеся спортом

Прагніть займатися спортом хоча б кілька разів на тиждень, в ідеалі щоразу по 30 хвилин. Фізичні вправи змушують мозок виробляти ендорфіни, які, природно, змусять вас почуватися оптимістичніше і щасливіше.

Працюйте над тим, щоб повернути радість у життя

Згадайте, що вам подобалося робити. Можливо, вам не захочеться повертатися до всіх цих занять, але зробіть зусилля. Якщо ви вживете заходів, щоб повернути їх у своє життя, це зрештою допоможе покращити настрій та повернути радість, яку ви колись відчували.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А якщо є перешкоди, що заважають займатися тим, що вам подобалося раніше, подумайте, які нові заняття зможуть їх замінити.

Раніше ми писали, що таке карта конфлікту і як вона може допомогти в житті. Ця техніка дійсно допомагає порозумітися і зменшити кількість сварок.