10 звичок, які непомітно крадуть наш час, енергію та сили: їх пора позбутися раз і назавжди!

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якщо ви постійно працюєте, намагаєтеся щось змінювати, а складається враження, що борсаєтеся у болоті - потрібно переглянути ваші звичні речі, які ви робите кожного дня. Ви можете не помічати, що певні речі, звички та люди можуть позбавляти вас сил та енергії і знецінювати звичку радіти.

Можливо саме зараз час вдатися до кардинальних змін. Це може стосуватися позбавлення безладу в будинку, думках, на робочому столі, стосунках. Які зміни провести, щоб позбавити себе стресу та того, що відволікає і не дає мислити ширше, просуватися далі та відкривати нове, розповідає newtraderu.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
10 звичок, які непомітно крадуть наш час, енергію та сили: їх пора позбутися раз і назавжди! - фото №1
  1. Наведіть лад, розширте простір і позбудьтеся мотлоху

Виділіть час і розсортуйте квитанції, пошту, документи, свої записи та нотатки. Викиньте речі, які не потрібні і ніколи не знадобляться. Наведіть лад у своєму ноутбуці, сумці, поличках та на робочому столі.

  1. Чи потрібні вам токсичні друзі?

Якщо ви маєте друзів, які пліткують, перевантажують своїми проблемами і спілкування з ними схоже на важку ношу - дистанціюйтеся від них поступово. Дружба має приносити підтримку і радість, а не позбавляти останніх сил.

10 звичок, які непомітно крадуть наш час, енергію та сили: їх пора позбутися раз і назавжди! - фото №2
  1. Критика себе

Наші внутрішні монологи мають велику силу. Не потрібно картати себе за помилки і сумніватися у своїх силах. Ви можете більше, ніж думаєте. Тому підтримуйте себе, хваліть, мотивуйте і заохочуйте.

  1. Забагато соцмереж

Ви напевно помічали, що відволікання на соцмережі з кількох хвилин може перетворитися на багато годин. Це заважає працювати і відпочинком це можна назвати з великою натяжкою. Тому обмежуйте час і доступ до додатків. Краще зайняти час книгою чи хобі.

10 звичок, які непомітно крадуть наш час, енергію та сили: їх пора позбутися раз і назавжди! - фото №3
  1. Шкідлива їжа

Солодкі напої, фастфуд, нездорові закуски хочеться вживати постійно. Спробуйте змінювати харчові звички поступово. Солодку воду замініть на воду з лимоном, а цукерки - на фрукти.

  1. Звички, які крадуть гроші

Передивіться ваш бюджет і визначте сфери, які можна замінити без погіршення якості життя. Відмовтеся від кави чи їжі на винос, використовуйте громадський транспорт, а не таксі і не допускайте спонтанних покупок, без обдумування потреб.

10 звичок, які непомітно крадуть наш час, енергію та сили: їх пора позбутися раз і назавжди! - фото №4
  1. Звички, які крадуть час

Перегляньте ваш робочий день. Зведіть до мінімуму пусті балачки з колегами, постійні перерви на каву, перегляд інтернету та блукання у хмарах. Встановіть чіткий графік і встановлюйте цілі на день.

  1. Люди, які схильні до маніпуляцій

Встановлюйте межі і обмежуйте спілкування з людьми, які постійно намагаються маніпулювати. Краще оточити себе людьми, які можуть підтримати, вислухати та допомогти.

  1. Надати роботі новий сенс

Виснаження та рутина може стати причиною вигоряння і втрати мотивованості. Знайдіть спосіб перемикати увагу, знайти нові шляхи розвитку робочих процесів та займатися методиками підвищення мотивації під час роботи.

10 звичок, які непомітно крадуть наш час, енергію та сили: їх пора позбутися раз і назавжди! - фото №5
  1. Не дозволяйте минулому покращувати майбутнє

Важкі спогади про минулі події можуть виринати раптово і гальмувати життя. Зверніть увагу, як часто це трапляється. Почніть вести щоденник та більше часу відводьте спілкуванню з друзями. Це допоможе примиритися з минумим і розчистить дорогу у майбутнє.

10 звичок, які непомітно крадуть наш час, енергію та сили: їх пора позбутися раз і назавжди! - фото №6

Дозвольте собі:

  • Помилятися. Кидатися в різні боки. Змінюватися.

  • Не відповідати на провокації.

  • Відпускати. І йти.

  • Бути собою!

  • Бути різною.

  • Не забігати наперед.

  • Займатися собою.

  • Дозвольте собі мріяти. І обов’язково сильно мріяти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ваше життя цілком і повністю залежить від вас. Саме ви керуєте змінами, мріями, планами та бажаннями. Тому не бійтеся щось змінювати у собі і світі навколо вас.