Як сформувати впевненість у собі: психологічна вправа для сміливців

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Впевнена у собі людина може легко сказати собі в очі у дзеркальному відображення: “Я тебе люблю. Ти — найкраща”. Якщо ж із цим проблеми, варто подумати про свою самооцінку. Раніше ми писали 5 порад, які допоможуть звільнитися від комплексів, а тепер розкажемо, як сформувати самовпевненість.

Психологи інтернет-платформи Pleso дали дієві поради щодо покращення самооцінки. Вони розповіли, що невпевненість має “живлення”. Це — внутрішні переконання людини та очікування оцінки від оточуючих.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо людина не помічає власних перемог, то фокус буде спрямованих на поразках і дрібних невдачах, навіть якщо їхня кількість буде мізерною. “У мене це ніколи не вийде”, “Скільки не пробував, не виходить на всі 100”, “Я ні на що не здатна” — саме ці фрази знищують можливість реалізувати мрії.

Чим ці думки ще підсилюються? Страхом. Страхом, що нас викриють інші люди та всі навколо дізнаються які ж ми недолугі. Про це напишуть у газетах, викладуть на Youtube, а може й ще якось,

— зазначили психологи.

Як сформувати впевненість у собі: психологічна вправа для сміливців - фото №1

Додали, що насправді інші люди не думають про вас. А якщо і думають, то їхні враження залежать не від наших дій, а від їхнього настрою та моралі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Впевненість у собі залежить тільки від вас та вашого сприйняття себе, від ваших думок про себе, вашого вміння любити, підтримувати та цінувати себе. Будьте певні, ви — неймовірна людина!

— акцентували психологи та запропонували цікаву вправу.

Психологічна вправа для сміливців

Як зрозуміти, що людям насправді практично байдуже на вас? Зайдіть у секонд і придбайте речі, які між собою не сумісні. Одягніть їх і вийдіть на вулицю. Ви помітите, що люди дивляться на вас так само, як тоді, коли ви були вбрані гарно і доречно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про “магічні” фрази від Дмитра Карпачова. Психолог розповів, що потрібно говорити своїм коханим, аби щодня життя ставало усе кращим.