Як розпізнати заздрісника: 4 підказки

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Кожна людина стикається у житті із заздрісниками. Зазвичай вони уміло маскуються під кращих друзів. Аби не попастися на такий гачок, потрібно вміти бачити недоброзичливців за їхньою поведінкою. Раніше ми писали, як правильно усвідомити і пережити страх, а тепер розкажемо, як побачити, хто вам заздрить.

Є декілька головних ознак, які видають заздрісника, пише zatyshok.net.ua. Зазвичай заздрісники копіюють вас майже у всьому. Це стосується і роботи, і хобі, і навіть одягу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Людина перестала спілкуватися

Як тільки людина дізнається про ваш успіх і різко “пропадає” та ігнорує вас, значить вона заздрить. Зазвичай негативні емоції настільки сильні, що з ними неможливо впоратися, тому заздрісник віддаляється, аби не видати себе.

2. Різка зміна настрою

Під час спілкування у заздрісника може різко зіпсуватися настрій навіть через те, що у вас не трапилося нічого поганого. Якщо людина заздрить, то це буде стосуватися і ваших поразок, і відсутності проблем теж.

Як розпізнати заздрісника: 4 підказки - фото №1

3. Конкуренція

Якщо людина вас у всьому копіює, і водночас показує, що вона робить усе краще — це заздрісник. Конкуренція — ознака того, що людина хоче бути кращою за вас, бо ви — на крок попереду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

4. Лестощі

Є компліменти, а є лестощі. Люди, які заздрять, будуть неприродно захвалювати будь-які ваші дії, роблячи з вас “бога”. Зверніть увагу: якщо компліментів багато, і вони фальшиві, значить людина заздрить.

Раніше ми писали, як сформувати впевненість у собі. Психолог розповів, яка вправа допоможе зрозуміти, що оточуючим на вас байдуже.

Фото: Freepik