Будьте пильні: 5 ознак, що видають заздрісних людей

Психологія
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Заздрість – вбивця стосунків. Але зрозуміти, що хтось заздрить вам, буває складно. Особливо, якщо не знати про явні ознаки, які на це вказують.

Як поводиться людина, яка заздрить: 5 ознак

Заздрісники є не тільки у найуспішніших і найвідоміших людей планети. Адже іноді приводом для заздрощів може стати те, що здається звичайній людині чимось незначним. Для звичайного, але не заздрісного. Як розпізнати заздрісника? Видання stylecraze.com поділилося ознаками заздрісних людей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нещирі компліменти та хибна похвала

Є одна річ, яку заздрісні люди ніколи не хочуть визнавати, це те, що вони заздрять. Така людина буде хвалити вас, коли ви знаходитесь в його присутності, але брехатиме чи пліткуватиме за вашою спиною. Це пасивно-агресивна поведінка. Будьте обережні з такими людьми — вони нещирі.

Перебільшення власних заслуг

Заздрісники часто намагаються підняти свою самооцінку, занижуючи ваші досягнення і переоцінюючи свої. Якщо вони досягають успіху в чомусь, то намагаються заявити про це всьому світу. Але справа в тому, що люди, які поводяться таким чином, заздрять чужим досягненням і страшенно невпевнені у собі.

Погані поради

Оскільки заздрісні люди не хочуть, щоб ви досягли успіху, вони навмисно саботують ваші спроби, даючи погані поради. Або вони можуть просто відмовити вас навіть намагатися щось зробити. Більше того, заздрісники можуть навіть зробити місією свого життя відмовити вас від нових кроків до успіху.

Критика

Чи зустрічали ви колись людину, яка критикує вас при кожній нагоді? Здається, він з нетерпінням чекає на будь-яку можливість зробити це! Цілком імовірно, що це і є заздрісник.

Спроби принизити

Заздрісні люди використовують будь-яку нагоду, щоб розкритикувати та принизити тих, кому заздрять. Вони хочуть утвердити своє становище, підірвати авторитет "противника". Щобільше, вони впевнені, що це безпрограшна тактика.

Що не так із заздрістю?

Заздрість — це емоція, яку відчувають усі люди. Це природне почуття, і в невеликих дозах заздрість це не те, чого слід занадто соромитися. Щобільше, цю емоцію можна використати з користю. Для цього потрібно розібратися із причинами її появи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак заздрісні люди за своєю природою сильно відрізняються від людей, які час від часу відчувають заздрість. З першими важко перебувати поряд, оскільки вони поширюють негатив і поводяться недоброзичливо.

Раніше ми називали ознаки токсичних друзів . З такими людьми краще одразу закінчувати стосунки.