Вам відмовили у працевлаштуванні? А про причину ви навіть не здогадаєтеся

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

При влаштуванні на роботу оцінюється багато показників. Досвід роботи, навчання, курси та тренінги, зовнішній вигляд, вміння спілкуватися і навіть, ваші соцмережі .

Але є ще важлива інформація на яку звертають увагу деякі роботодавці. Ваша кредитна історія може багато розповісти про відношення до фінансів і вплине на оцінку вашої відповідальності, розповідає work.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Вам відмовили у працевлаштуванні? А про причину ви навіть не здогадаєтеся - фото №1

Особливо впливає це при найнятті працівників на посади, які мають відношення до грошей і фінансових документів: касири, бухгалтери, продавці, банківські працівники, баристи, керівники вищої ланки, лікарі, стоматологи, експедитори, вчителі.

Тому, якщо у вас багато протермінованих платежів по кредиту, це свідчитиме про те, що ви погано вмієте керувати грошима і шанси отримати омріяну посаду суттєво зменшаться.

Звичайно, лише за кредитним рейтингом не можна сформувати остаточну думку про кандидата, адже бувають різні випадки і виключення, але якщо кредитна історія не в порядку, то це привід перевірити кандидата набагато ретельніше.

Як можна дізнатися про кредитну історію

Адвокат Микита Чубенко розповідає, що можна попросити дані у кандидата або  роботодавець звертається до УБКІ та отримує виписку про конкретну людину, при умові: він є юридичною особою, має згоду працівника на таку інформацію та під’єднаний до бази УБКІ.

Що може дізнатися роботодавець: 

  • дані про всі оформлені кредити;

  • особа кредитодавець;

  • строки кредитування;

  • коли був оформлений кредит;

  • сума кредиту;

  • протермінування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Існує багато причин для відмови у влаштуванні на посаду. Тому потурбуйтеся про ваші кредитні зобов'язання і врахуйте ці дані при пошуку і влаштуванні на роботу. Кредити беруть багато людей, але намагайтеся робити це з розумом і сплачувати борги вчасно.