5 необхідних фінансових кроків, якщо ви надумали звільнитися

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Трапляються моменти, коли поточна робота перестає задовольняти ваші потреби і бажання. Втрачається мотивація і своє майбутнє ви не бачите на цьому місці.

Але не поспішайте звільнятися раптово, не підготувавши собі фінансові накопичення. Необхідно створити план, як спланувати свою відставку, щоб залишити поточного роботодавця на хороших умовах і самостійно отримувати стабільний дохід, розповідає realsimple.com. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
5 необхідних фінансових кроків, якщо ви надумали звільнитися - фото №1

Перш ніж покинути роботу, потрібно підготувати 5 речей, які допоможуть планувати майбутнє, радять експерти з питань грошей і зайнятості Деліанн Баррос і Дана Сітар .

  1. Використайте можливості поточної роботи

Скористайтеся всіма можливими ресурсами, тренінгами, курсами, які пропонує робота. Нові знання допоможуть потужно підготуватися до наступного кроку. Використайте оплачувану відпустку або відпустку без збереження заробітної плати у своїх інтересах.

  1. Використайте роботу для фінансування своєї справи

Розпочинайте стартап продовжуючи працювати на поточній роботі. Так ви не переживатимете про сплату орендної плати, комунальних послуг та інших потреб і матимете час добре підготуватися та перевірити чи ваша ідея має конкурентоспроможність.

  1. Створіть фонд для надзвичайних ситуацій

Забезпечте себе заощадженнями, які дозволять вам існувати 6-8 місяців не панікуючи. Це створить необхідний комфорт і позбавить зайвого стресу.

  1. Вихідна допомога

Важливо проконсультуватися з адвокатом з питань звільнення з роботи заздалегідь. Адвокат із питань зайнятості допоможе вам вести переговори та навіть створювати документи, які допоможуть вам піти з роботи спокійно.

Це особливо важливо для людей, які залишають науку, розробку технологічних продуктів і стартапи. Також юрист, безперечно, зможе захистити вас, якщо ваш роботодавець захоче стягнути з вас будь-які гонорари, штрафи чи штрафи за звільнення раніше, ніж заплановано контрактом.

5 необхідних фінансових кроків, якщо ви надумали звільнитися - фото №2
  1. Не спалюйте мости

Подавайте у відставку згідно з усіма необхідними правилами та часовими рамками. Більшість роботодавців вимагають повідомлення принаймні за 1 місяць, але кожна сфера має свої відмінності. Деякі компанії зазвичай просять піти відразу, хоча компанія продовжуватиме виплачувати вам зарплату до дати вашого звільнення.

Подякуйте людям за співпрацю, залиште свої контактні дані та намагайтеся піти залишивши по собі гарні спогади. Життя мінливе, можливо вам доведеться повернутися чи співпрацювати у майбутньому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Незалежно від сфери, у якій ви плануєте розвиватися має значення ділова репутація та ділові зв'язки. Тому не варто висловлювати всі свої невдоволення керівнику чи колегам, адже вони можуть стати потенційними клієнтами, якщо ви вирішили розпочати власну справу чи перетворити хобі на джерело доходу.