Чоловічі та жіночі якості характеру: як дотримуватися балансу, щоб бути щасливою?

Особистісний розвиток
Катерина Грисюк

Катерина Грисюк

Журналістка

З людиною без крайнощів приємніше спілкуватися. Особливо, якщо вона не "токсик" , який постійно скиглить і вимагає вашої уваги, або ж гіпервідповідальна людина, якій до вас частіше за все взагалі немає жодного діла - у неї і своїх турбот повно...

У цій статті ми з вами розберемося, які якості характеру, характерні для обох статей, краще розвивати в собі та як не перетворитися на безпорадну панянку або ж навпаки - на "свого хлопця". Читайте і запам'ятовуйте!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В ідеалі в характері дівчини має бути приблизно 80% жіночих якостей і 20% чоловічих, відповідно, у хлопця навпаки. У такому разі людина щаслива і приваблива для протилежної статі, вважають психологи. Але найважливіше, що тоді людина почувається добре і комфортно, навіть якщо зараз пари в неї немає.

Типово чоловічі риси характеру і жіночі риси характеру: що кому більш притаманне?

Поруч із сильною дівчиною у хлопців немає мотивації рости і здійснювати подвиги. Будь-який чоловік хоче піклуватися про ніжну і тендітну дівчину. Це так природно, в цьому чоловіча природа! А ось якщо це пригнічується, то у більшості чоловіків зникає будь-яка ініціатива.

Мужские и женские качества характера: как соблюдать баланс, чтобы быть счастливой? - фото №1
freepik

Які ж якості чоловіків у нормі проявляються найчастіше? Ті самі, які так люблять жінки!

  1. Надійність

Якщо чоловік дав слово, то просто зобов'язаний його тримати! Тільки тоді він може називатися мужнім. Якщо ж сьогодні в нього в голові одне, а завтра інше, то навряд чи може вийти міцна пара і щаслива сім'я.

  1. Послідовність

У такого чоловіка слова збігаються з ділом, у голові все чітко розкладено по поличках. Чоловік має бути дисциплінованим і мати не мрії, а цілі в житті.

  1. Прямолінійність

Загадок і іносказань чоловіки не розуміють і самі ними не говорять. Зазвичай у сильної статі що на думці, те й на язиці.

  1. Беземоційність

Найчастіше ця риса властива саме чоловікам. Але все ж бувають винятки у вигляді вразливого хлопця, у якого часто змінюється настрій, і сухуватої дівчини. Але якщо говорити в середньому, то беземоційність більше характерна для чоловіків. Вона допомагає досягти успіху в діловій сфері.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Мужские и женские качества характера: как соблюдать баланс, чтобы быть счастливой? - фото №2
freepik

Тепер давайте подивимося на типово жіночі риси. Які з них варто розвивати?

  1. Гнучкість

Це практично синонім жіночності. Здатність перемикатися дуже приваблива для дівчини. Мобільність у вчинках і мінливість, якщо вони не межують із примхливістю, високо цінуються, особливо в сучасному швидкому світі. Вони допомагають адаптуватися і менше нервувати.

  1. Суб`єктивність

Емоції та інтуїція сильніші в жінок, ніж у чоловіків. Логічне мислення також можна в собі розвивати, щоб досягти успіху на роботі, але вдома й у колі друзів емоційна жінка, здатна зачарувати своєю посмішкою, своїм шармом, не залишиться поза увагою й без турботи. Вона відчуває настрій інших, знає, що можна сказати, а що ні, і головне - коли. Це дуже привабливо!

  1. Таєємничість

Образ загадкової незнайомки вважається жіночним. Більшості чоловіків не до душі дівчата, про яких відомо все - передбачувані, як прочитана книга.

  1. Поступливість

Свойственна она далеко не всем девушкам. Но все-таки некоторые из нас любят хотя бы время от времени, чтобы решения принимали за них, чтобы можно было побыть в тени сильного мужчины.

Властива вона далеко не всім дівчатам. Але все-таки деякі з нас люблять хоча б час від часу, щоб рішення приймали за них, щоб можна було побути в тіні сильного чоловіка.

У блозі  психологічної студії Сенс ідеться про те, що різниця між чоловічим і жіночим мисленням проявляється в тому, що "чоловіки, які мають у своєму житті чіткі цілі, сфокусовані й не розпорошуються на другорядні непотрібні завдання, частіше домагаються успіху та реалізують свій потенціал". Також вказується, що на відміну від чоловіків, у жінок енергія розподіляється рівномірно, вона нібито більш текуча.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звідки береться дисбаланс чоловічого і жіночого?

Мужские и женские качества характера: как соблюдать баланс, чтобы быть счастливой? - фото №3
senfil.net

Необхідно розуміти, що дисбаланс зароджується ще в дитинстві. Як у вас було прийнято в сім'ї, так ви й діятимете, подорослішавши. Усе це відбувається автоматично, неусвідомлено.

Можна розвинути в собі жіночі якості, залишаючись при цьому самодостатньою, розумною, мудрою, принциповою в окремих питаннях і розвиваючись професійно. Ніхто не забороняє вчитися, працювати і робити наукові відкриття. Але, переступаючи поріг дому - у спальні та на кухні особливо, будьте м'якою, ніжною, грайливою та турботливою. Не варто змагатися з чоловіком, щоб не відбити в нього бажання згортати для вас гори.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами, які допоможуть знайти баланс у стосунках, якщо партнер відмовляється ділити з вами домашні обов'язки . Експерти знають, як підійти до вирішення цього непростого питання!

Головне фото: freepik