Існувати, працювати чи вижити: як ужитися у жіночому колективі

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зображення змій в офісі
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Правила поведінки, якщо на роботі лише одні жінки

Момент знайомства з новим колективом надзвичайно бентежна подія. Чи вдасться відразу влитися у новий колектив , потоваришувати, налагодити стосунки, особливо, якщо поряд працюють лише жінки?

Якщо серед колег присутній хоча б один чоловік, жінки поводять себе стримано та не дозволяють демонструвати свій характер. А у середовищі одних осіб прекрасної статі, можна очікувати що завгодно. Як поводитися у жіночому колективі, щоб не зіпсувати стосунки, розповідає 7ya.org.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найпопулярніші ролі у робочому "серпентарії"

Авторитет і порадник. Завжди охоче роздає поради і знає все на світі. Бажано уважно вислуховувати і не коментувати.

Лідер. Розумні, ділові, не залежать від чужої думки і присутні у всіх сферах робочого життя. Для початку краще триматися на відстані.

Керівниця. Робота - це сенс її життя, тому вона оцінить ваш професіоналізм і бажання вдосконалюватися.

Пліткарка. Хлібом не корми - дай про когось попліткувати. Завжди у курсі всіх подій, але не варто довіряти їй свої таємниці.

Постійно зайнятий секретар. Весь час на телефоні, вважає себе незамінною та не цурається вказати на некомпетентність колег.

Поради "виживання" у жіночому колективі

Приймайте непотрібні поради з вдячністю. Змиріться з потребою вислухати і покивати на знак згоди, щоб потім не вислуховувати та не лікувати нервовий тик.

Не долучайтеся до купки. Краще триматися рівно з усіма працівниками та не займати чиюсь сторону.

Все, що має бути доступне колегам - ваша посмішка . Всю особисту інформацію, думки про роботу, проблеми і невдоволення - тримайте при собі.

Встановіть кордони. Створіть межі дозволеного між вами і плітками з колегами.

Не виділяйтеся на початку - з'їдять з кістками. У перші місяці роботи намагайтеся не демонструвати свої особливості перед колегами. Розкриєтеся у всій красі, коли позитивне враження стійко з вами асоціюватиметься.

Більше слухати - менше говорити. Таке правило у жіночому колективі виправдовує себе на всі 100%.

Станьте частиною колективу. Але не ховайте свою індивідуальність, адже ви вже частина колективу.

Не чаюйте з колективом постійно. Краще відірватися і сходити випити кави поза роботою. Мозок провітрите і пліток не почуєте.

Не пропускайте корпоративи, але поводьтеся гідно. Вечірки допоможуть зблизитися з колективом, але поведінка має бути достойною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Створити робочу атмосферу і не погіршити стосунки з колегами цілком можливо. Але не забувайте, яких тем варто уникати на роботі, щоб не нажити собі ворогів.