10 правильних домашніх звичок для економії коштів: ви про них навіть не здогадувалися

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото кошик з продуктами
Фото: shuba.life

Розумні звички, які дозволять економити кошти

Кілька днів назад була зарплата, а сьогодні у кишенях гуляє вітер. Оплачені комунальні послуги , кілька разів прогулянка до магазину і довге очікування наступних зароблених коштів.

Можливо у ваших звичках є моменти, які потрібно виключити або замінити. На яких речах можна суттєво заощадити, якщо підійти до цього з розумним підходом і застосувати певні хитрощі, розповідає ybs.co.uk.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підвищення енергоефективності. Встановіть світлодіодні лампи, заробіть наявні щілини у дверях і вікнах та встановіть програмований терморегулятор.

Зроби сам . Спробуйте впоратися з дрібними проблемами самотужки. Поклеїти шпалери, пофарбувати підлоги чи прибити полички цілком під силу зробити своїми руками. Це допоможе заощадити на виклику майстра.

Продати непотрібне. У кожного є багато речей, якими не користуються, отже їх можна продати, а отриманими грошима погасити борги чи накопичити. Одяг, прочитані книги, гаджети чи сувеніри можна виставити на онлайн-платформах, чи сайтах продажу.

Почати планувати свій бюджет. Записуйте надходження та витрати, щоб бачити де і на що витрачаєте кошти.

Плануйте харчування. Спробуйте складати план на тиждень і купувати продукти згідно з списком. Так ви позбавите себе непланованих покупок, уникнете спокус і заощадите кошти.

Відмовтеся від страв і напоїв на винос. Готуйте їжу самостійно і беріть каву у термочашку. За місяць ви помітите, скільки грошей ви заощадили. До того ж ви знатимете, що їжа, приготована вами свіжа та натуральна.

Уникайте режиму очікування . Вимикайте прилади від живлення, якими не користуєтеся, адже вони споживають енергію у режимі очікування.

Періть на низьких температурах. Зменште температуру прання, наприклад періть на 30 градусах, замість 40. Це практично непомітно, а гроші економить відчутно.

Душова насадка . Використовуйте економну лійку у душі. Це заощадить кількість використаної води та зменшує витрати на її нагрівання.

Купуйте гуртом. Іноді купівля багатьох товарів відразу, особливо по акціях допомагає заощадити. Найкраще придбати гуртом такі товари:

  • Пакети для сміття;

  • зубна паста;

  • мило для рук;

  • туалетний папір;

  • засоби для чищення, такі як мийний засіб, губки та серветки для поверхонь;

  • їжа тривалого зберігання, така як макарони та рис.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також варто дослухатися порад старшого покоління для розумної економії. Наші бабусі вміли розумно розпоряджатися грошима.