Як зіпсувати своє резюме, щоб точно не отримати роботу: 5 "порад" від експерта

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото резюме
Фото: https://eduhub.in.ua/

Помилки в резюме, які шкодять співбесіді

Грамотно складене резюме - запорука запрошення на співбесіду. А після провального списку вашого досвіду і переваг, ви можете чекати відповіді роками. Тому потрібно знати і врахувати, як не треба складати резюме і як оформити його правильно.

При пошуку роботи роботодавці у першу чергу ретельно вивчають кандидатуру людини. Найкраще це можна зробити, прочитавши її резюме. Як не потрібно створювати резюме і яких помилок краще уникати, розповідає work.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коротко, і по факту. Люди, які цінують свій час не витрачатимуть години на резюме розміром з книгу чи реферат. Вся інформація стосовно досвіду роботи має буди короткою і по суті. Вигулювання собак сусідів 25 років назад, навряд покаже роботодавцю ваш досвід. Скористайтеся готовими шаблонами: Cvmaker, Canva, CV2you, це допоможе структурувати і подати інформацію чітко.

Чітко і зрозуміло. Якщо ви вкажете у резюме лише назву попередньої посади і термін роботи працедавець не буде телефонувати на кожне попереднє місце, щоб дізнатися про вас більше. Найпевніше, ваша кандидатура буде одразу відкладена убік. Тому потрібно описати ваш досвід і досягнення.

Нічого зайвого. Ваші вечірки, подорожі та фото улюбленців краще залишити для домашнього альбому. Додайте одну актуальну фотографію у нейтральних обставинах, бажано у діловому стилі одягу.

Правда, і лише правда. Не варто вказувати досягнення чи вміння, якими ви не володієте. Адже рано чи пізно правда відкриється і вам буде соромно і неприємно. Вказувати посаду, яку не займали також не потрібно, адже це перевіряється одним телефонним дзвінком.

Не перебільшуйте. Так, вам потрібна робота і ви вважаєте, що ідеально підходите під цю вакансію, але не потрібно підлещуватися і намагатися бути тим, ким ви не є. Будьте спокійні, врівноважено відповідайте і не соромтеся ставити запитання, які вас цікавлять.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильно складене резюме - це великий шанс отримати омріяну роботу. Складіть його, потім поправте і перечитайте кілька разів, щоб уникнути помилок. Не забувайте вказувати м’які навички у резюме, адже багато роботодавців зацікавлені саме у них.