Якщо їсти менше - не варіант: як заощадити гроші на харчуванні

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото овочі у відрі
Фото: freshmart

Харчування має бути поживним, корисним та збалансованим, і не обов'язково за всі гроші світу

Людина має їсти, щоб жити. Але більшість людей не вміє раціонально планувати покупки, тому витрачає на харчові продукти значно більше, ніж потрібно для нормального життя. Не на всіх речах можна економити, але потрібно навчитися скорочувати витрати.

Звичайно, ми не пропонуємо голодувати чи купувати найдешевші та протерміновані продукти. Адже можна мінімізувати витрати на харчування, якщо підійти до цього з розумом та навчитися правильно планувати покупки, розповідає moneysmart.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зменшити рахунки за харчові продукти

Плануйте наперед. Перед походом до магазину проведіть ревізію холодильника, морозильної камери, шаф, комор і складіть список планованих страв і потрібних продуктів на тиждень і купуйте лише потрібне.

Приготування. Робіть заготовляння наперед. Деякі інгредієнти можна заморожувати, що значно скоротить кількість продуктів, які швидко псуються та заощадить час на приготування їжі.

Покупка в Інтернеті. Складіть список і скоригуйте його, відкинувши зайве. Вибирайте можливість без сплати за доставку та враховуйте акційні пропозиції.

Замороження. Врахуйте собі, що заморожені овочі та ягоди поживні і можуть коштувати дешевше, ніж свіжі.

Порівнюйте. Ціна за 100 г та 1 кг може суттєво відрізнятися, тому іноді купувати більш економніше, ніж малими порціями.

Додатки. Користуйтеся різними додатками супермаркетів. Адже ціни на продукти можуть бути значно дешевшими в одному місці, а в іншому економія на напоях чи засобах особистої гігієни.

Сезонність. Купуйте овочі та фрукти за сезоном. Вони будуть значно дешевші та забезпечуватимуть організм потрібними вітамінами.

Вирощуйте самі. Якщо у вас є ділянка, можна задуматися над вирощуванням зелені, овочів та ягід, а за можливості завести кілька курей.

Купуйте наприкінці сезону. Такі овочі, як морква, капуста, картопля, буряк довго зберігаються. Подивіться пропозиції у місцевих фермерів, які часто розпродують залишки за гарною ціною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про смішні та потішні способи заробити гроші швидким способом. Як вам ідея продати уявного друга в інтернеті? От, лише з ціною доведеться трохи заморочитися.