На яке авто реально накопичити представникам різних професій в Україні: якщо максимально відкладати 2-3 роки

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото рієлтор передає ключі власнику авто
Фото: freepik-com

Яку машину можна купити за 2-3 роки роботи

Власний автомобіль є мрією багатьох людей. У наш час машина перетворилася у необхідність у якій є потреба кожного дня. Більшість намагається отримати права заздалегідь, а потім накопичувати на транспортний засіб.

У представників різних професій неоднакова зарплата. Було підраховано, на які марки авто можна накопичити, якщо заощаджувати та збирати протягом 2-3 років роботи, розповідає work.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За основу розрахунку було взято модель “ 50/30/20”. Тобто 50% виділяється на основні потреби, які обов'язково необхідні, 30% на бажані, а 20% відкладається на заощадження.

Вчитель англійської мови. Середньомісячна зарплата складає 19 тис. грн. Посади з аналогічною платнею: редактор, геолог, інженер-технолог, завідувач, хатня робітниця, SMM-менеджер, фрезерувальник. За підрахунками 20% від 19 000 грн — це 3 800 грн * на 24 та 36 місяців. За 3 роки можна накопичити - 136, 8 тис. грн.

За такі гроші можна придбати досить багато моделей вживаного авто. Skoda Fabia з 1.2/1.4 та Octavia з 1.6, Seat Ibiza, Cordoba, Volkswagen Golf, Passat, Opel Corsa, Astra або Zafira, Toyota Corolla та Camry.

Маркетолог . Середня зарплата за місяць - 25 тис. грн. Посади з такою ж зарплатою: дизайнер меблів, ландшафтний дизайнер, торговий та медичний представник, SEO-спеціаліст, директор школи, головний бухгалтер, PR-менеджер, колорист, архітектор, сценарист, фінансист.

За моделлю підрахунків 20% від 22 500 грн — це 5 000 грн * на 24 та 36 місяців. За 3 роки можна накопичити 180 тис.грн. З таким бюджетом можна розглядати Skoda, Seat, Volkswagen, Audi, Seat Ibiza, Volkswagen Polo.

Рієлтор . В Україні середня зарплатня складає 35 тс. грн. Аналогічні посади з такою зарплатою: бізнес-аналітик, автомаляр, головний редактор, стоматолог, спеціаліст із фінансової звітності, керівник інтернет-магазину / будівельного проєкту / відділу закупівель.

За 3 роки можна накопичити 252 тис. грн. З таким бюджетом можна розраховувати на широкий вибір: Hyundai,  KIA та новіші автівки випущені після 2010 року.

PHP-програміст. Середня зарплата складає 42 тис. грн. Посади з аналогічною зарплатою: топ-менеджер, водій-міжнародник. За 3 роки можна накопичити 306 тис.грн. Можна придбати будь-яке бюджетне авто на вторинному ринку та розглядати моделі зі США. Наприклад, Skoda Fabia, Skoda Octavia A5, KIA Soul.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, на що звернути увагу при виборі вживаного авто. Які нюанси потрібно знати, що не витратити даремно гроші.