Названо найгірші способи зекономити гроші: тільки створите собі ще більше проблем

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото казан на вогнищі
Фото: varash.rayon.

Економити гроші потрібно з розумом та без дискомфорту

Розумне планування бюджету допомагає економити власні кошти. Проте іноді економія переходить межі розумного і людина, яка позбавляє себе навіть необхідного, може легко втратити радість життя.

Відомо багато випадків, коли режим строгої економії призводить до значно більших проблем з фінансами. Щоб такого не трапилося, потрібно знати, на чому категорично не можна економити, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Покупка дешевого одягу низької якості. Звичайно, кількість дешевих речей буде більшою, але скільки ви зможете носити неякісний одяг? Трапляються випадки, коли річ після першого ж прання можна викидати у сміття.

Ні розвагам та подорожам. Не можна відмовлятися від того, що приносить задоволення та допомагає радіти життю. Маленькі радощі приносять багато задоволення. Тому поки відкладіть поїздки у далекі країни, але дозвольте здійснити мандрівку у сусіднє містечко, можливо навіть на велосипедах. Це позитивно вплине на настрій, самопочуття та продуктивність.

Відкладати навчання у далекий кошик. Навчання - це найкраще вкладення, яке допоможе просунутися на шляху до цілі, тому на нових знаннях точно не варто економити.

Догляд за собою та здоров’я. Зуб, який ниє, проблема, яка турбує чи відкладена косметична процедура загрожує збільшенням ризиків у майбутньому. Адже відомо, що хворобі краще запобігати, чим довго, болісно та дорого лікувати. А від коригування зовнішності залежить самооцінка та настрій жінки, тому це не варто відкладати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 10 правильних домашніх звичок , які дозволять розумно економити кошти. Більшість людей про них досі навіть не здогадувалися.