"Криваве" північне сяйво, яке накрило Україну на вихідних, пов'язане з потужною магнітною бурею: що про це відомо (ФОТО)

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

У ніч з 5 на 6 листопада Україну накрило дивовижної краси явище — північне сяйво Аврора. Ця подія є дуже рідкісною для нашої країни. Однак, як зазначають експерти, пов'язана вона з найпотужнішою магнітною бурею. Подробиці та фото "кривавого" неба ви знайдете в нашому матеріалі.

На вихідних в Україні можна було побачити неймовірне явище — полярне сяйво. Жителі Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Одеської та Херсонської областей могли спостерігати за червоним небом, яке виглядало водночас дуже красиво та моторошно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
"Криваве" північне сяйво, яке накрило Україну на вихідних, пов'язане з потужною магнітною бурею: що про це відомо (ФОТО) - фото №1
"Криваве" північне сяйво, яке накрило Україну на вихідних, пов'язане з потужною магнітною бурею: що про це відомо (ФОТО) - фото №2

Як з'ясувалося пізніше, мерехтіння неба червоними та рожевими фарбами було викликано потужною геомагнітною бурею та високою активністю Сонця, яка була зафіксована кілька днів тому. Астролог Дмитро Уранус прокоментував ситуацію такими словами:

Це дуже рідкісне явище для наших широт. Зараз на Сонці спостерігається дуже велика пляма, яка призвела до дуже потужного викиду (термоядерний вибух із викидом коронарної маси у бік Землі). Заряджені частинки досягли Землі, а наша магнітосфера успішно справляється з цим ударом. Магнітосфера Землі зараз служить нам надійним захистом від небезпечної космічної радіації. Взаємодія заряджених частинок сонячного вітру із верхніми шарами земної атмосфери викликала це сяюче явище.

За словами Урануса, полярне сяйво, яке ми могли бачити над Україною, пов'язане із найсильнішою магнітною бурею, сила якої сила — 7 балів із 9 можливих. Астролог каже, що така висока сонячна активність може негативно вплинути на людське здоров'я та поведінку, а також викликати посилення політичних та військових конфліктів. Важливо зберігати спокій, а ще піклуватися про свій фізичний та емоційний стан.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, якою буде погода в Україні у листопаді 2023 року. Астрологи кажуть, що на нас чекає тепла температура, але не обійдеться без снігопадів.

Фото: Телеграм-канал "Perepichka News"