В Естонії розробили додаток на базі української Дії - що відомо

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Цифровий застосунок Дія надзвичайно популярний і зручний у використанні. Просто за кілька кліків людина може отримати доступ до найпопулярніших сервісів та послуг. Все це - без виснажливих черг, збирання багатьох документів і зайвої бюрократії.

Першою надихнулася українським досвідом Естонія. Українськими  технологіями, досвідом цифровізації, кодом і   UX/UI дизайном нашої Дії, українці поділилися з естонцями, інформує zakordon .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначає, що:

Цифровий застосунок розвинений і адаптований на такому рівні, що виходить на міжнародний рівень і український досвід вивчатимуть інші країни. Дія - український продукт, який став цікавим для експорту і буде зроблено все можливе, щоб отримання державних послуг було зручно і швидко зробити у багатьох країнах.

Під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі пройшов захід Diia Reels, де естонська делегація презентувала застосунок mRiik, створений на базі Дії. З лютого він починає тестування, а очікувати повноцінного запуску можна вже у середині цього року. Планується, що mRiik значно спростить доступ до держпослуг і отримання багатьох сервісів стане доступнішим для громадян.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше ми писали про перелік державних установ, де не потрібні паперові документи. А за допомогою застосунку Дія можна вирішити багато питань і отримати доступ до різних послуг.