Потужний геомагнітний шторм, який затягнеться на 2 тижні: магнітні бурі наприкінці листопада будуть нещадними

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

20 листопада на Землю може очікувати слабка магнітна буря рівня G1. Вона може спричинити збої у роботі техніки та супутникової навігації. Можливе також погіршення самопочуття у метеозалежних людей.

Минулої доби сонячна активність була на помірному рівні, буря втихла до 5 балів, така ж її потужність буде й сьогодні протягом дня. А от вже завтра, зігдно з прогнозами, шторм зійде на мінімум до 2 балів. Однак на цьому все не закінчиться: за даними загалом ця магнітна буря триватиме близько 2 тижнів, передає  meteoprog .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Потужний геомагнітний шторм, який затягнеться на 2 тижні: магнітні бурі наприкінці листопада будуть нещадними - фото №1

У середу, 22 листопада, сонячна активність знову підвищиться - вчені попереджають про ймовірність виникнення 5-бальної магнітної бурі. В четвер вона трохи ослабне - до 4 балів, а в п'ятницю та суботу знову штормитиме на 5 балів. У неділю, 26 числа, буде 4-бальний шторм.

Повідомляється, що станом на сьогодні на сонці помічено 14 плям і на Сонці допускається імовірність спалаху М-класу (25%). За останню добу на Сонці відбулися вже 5 спалахів класу С.

Потужний геомагнітний шторм, який затягнеться на 2 тижні: магнітні бурі наприкінці листопада будуть нещадними - фото №2
Фото: meteoagent

Кожна людина переносить магнітні бурі індивідуально. Деякі можуть відчувати бурю ще за 3 дні до її початку. Намагайтеся не перевантажувати себе справами  у такі дні, пийте багато води, прогулюйтеся на свіжому повітрі та провітрюйте приміщення, у якому знаходитеся. Не зловживайте кавою та алкоголем, вживайте здорову їжу.

Ви можете відчувати сонливість та втому, коливання тиску і головний біль. Багато людей у цей період мають підвищену тривожність та часту зміну настрою. Лікарі радять уникати зайвих стресів у такі дні й тримати біля себе ліки, якщо у вас є хронічні захворювання.

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, яка зима нас очікує цього року. Буде вона аномально теплою чи чекати значних заморозків - розповідають метеорологи.