Не можна змінювати роботу та одружуватися. Яким буде високосний рік 2024 та чи варто його боятися?

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

А ви знаєте, що 2024 рік буде високосним? HOCHU.ua роз’яснює, що це означає, яким буде та цей рік та про які заборони варто знати кожному.

Високосний рік — це рік сонячного календаря, тривалість якого на один день перевищує звичайний. Такий рік складається із 366 днів, на відміну від звичайного 365-денного. "Приходить" він до нас раз на чотири роки, а додатковий день у високосний рік припадає на 29 лютого.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи варто боятися високосного року?

Після 2023 року Чорного Водяного Кролика нас чекає 2024 рік Зеленого Дерев’яного Дракона. Забобонні люди приписують високосному року не лише додаткові дні, а й особливу силу, тож прийдешній рік вже став об’єктом численних передбачень та забобонів. Люди відчувають страх перед його настанням, але водночас сподіваються на краще.

Однак науковці говорять, що всі ці забобони не мають нічого спільного з реальністю. Історик Євгеній Савін вважає , що у високосний рік у світі не трапляється більше трагедій та нещасть, ніж у звичайний рік. Він говорить: "Я думаю, це перебільшення, спроба видати бажане за дійсне. Будь-хто, хто задасться метою, побачить, що в інші роки на нашій планеті відбувається анітрохи не менше, а іноді та більше трагедій. Просто у людей немає можливості списати все на поганий рік" .

Однак, якщо ви бажаєте захистити себе від можливого негативного впливу високосного року, слід знати про його заборони та традиції. Ниже ми розповідаємо, що не можна робити у 2024 році.

Заборони та традиції високосного року

  • Не розпочинайте будівництво, інакше в майбутньому станеться пожежа. Також краще утриматися від придбання житла та переїзду на нове місце проживання.

  • Не можна вінчатися та одружуватися. А для пар, які хочуть розлучитися, краще перед цим придбати рушник та занести його до церкви.

  • Не святкуйте появу першого зуба у немовляти. У високосний рік це може призвести до випадіння всіх зубів.

  • Перед збором лікувальних трав на Івана Купала слід помолитися.

  • У високосний рік на різдвяні свята не варто колядувати.

  • У високосний рік не рекомендується підбирати предмети з землі. А також заборонено збирати гриби, рослини та ягоди, особливо на свято Івана Купала.

  • Вагітним заборонено стригти волосся перед народженням дитини та купувати речі для малюка наперед.

  • У високосний рік краще утриматися від готування на похорон. Це може наблизити смерть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, як підготуватися до новорічних свят, щоб все встигнути та зберегти свої нерви. Не пропустіть 8-кроковий план, який полегшить вам життя!