Україна потрапила до ТОП-20 найвпливовіших країн світу у 2023-му

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Україна славиться своєю чарівною природою, творчістю видатних письменників, художників, музикантів, спортсменів, національною кухнею, мелодійною мовою та працелюбністю. З початком війни з росією про Україну дізнався весь світ. Це стало можливим завдяки мужності, силі, єдності та згуртованості українського народу та його могутності і незламності.

Британська консалтингова компанія Brand Finance провела дослідження на сприйняття українських брендів, яке показало, що Україна покращила свій результат у порівнянні з минулими роками та посіла у рейтингу Global Soft Power Index 2023 19 місце, розповідає visitukraine.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Україна потрапила до ТОП-20 найвпливовіших країн світу у 2023-му - фото №1

У 2023 році показники України стали максимальними серед усіх країн, які брали участь у дослідженні. Цей рейтинг є найповнішим світовим дослідженням. Він надає розуміння, як сприймається національний бренд та визначає ключові атрибути, які сприяють його репутації та впливу у світі. Було опитано понад 100 тис. респондентів за 40 показниками та з огляду 121 бренду.

Згідно з дослідженням Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу. По впливовості вона посіла 19 місце, по впізнаваності у світі - 15, репутація - 68 місце, а індекс м'якої сили, тобто  вплив країни у світі завдяки культурним і ціннісним факторам - 37 місце.

Війна стала найстійкішою асоціацією, з якою пов'язують Україну у світі. Дослідження підтвердило, що тепер весь світ почав сприймати Україну не як далеку й невідому країну, а як осередок сміливості, мужності, єдності та свободи. Росія знищила свою репутацію і опустилася у рейтингу до 105 місця.

5 країн, які лідирують у списку

  1. США

  2. Велика Британія

  3. Німеччина

  4. Японія

  5. Китай

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сподіваємося, після нашої перемоги Україну захочуть відвідати безліч туристів, щоб насолодитися неповторною архітектурою та красою природи. Відчути дух незламності, єднання та привітності наших людей, пригоститися національною кухнею і зрозуміти, чому українці так пишаються і люблять свою країну.