Названо найбезпечніші країни у світі. Відомо, яке місце посіла Україна в цьому рейтингу, станом на 2023 рік

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Люди, які багато подорожують, давно визначили країни , де б вони хотіли проживати, якби була така можливість. Щоб дізнатися про безпечність країни можна подивитися рейтинг, який щорічно складає Інститут економіки та миру.

Рейтинг формується на основі даних Глобального індексу миролюбності. Він включає найповніший сьогодні аналіз даних про тенденції миру, його економічну цінність і шляхи розвитку мирних суспільств та охоплює 99,7% населення світу, інформує visionofhumanity .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Названо найбезпечніші країни у світі. Відомо, яке місце посіла Україна в цьому рейтингу, станом на 2023 рік - фото №1

Для розрахунку використовується 23 показники у 3 областях:

  •  рівень соціальної безпеки,

  • масштаб поточного внутрішнього та міжнародного конфлікту,

  • ступінь мілітаризації.

З 2009 по 2020 рік 126 країн покращили свій позитивний мир, але о середній рівень глобальної миролюбності погіршується дев'ятий рік поспіль: у 84 країнах зафіксовано покращення, а в 79 – погіршення. Отже, погіршення було більшим, ніж покращення.

Україна опустилася на 14 позицій і зайняла 157 місце у рейтингу.

ТОП - 25 найбезпечніших країн

Названо найбезпечніші країни у світі. Відомо, яке місце посіла Україна в цьому рейтингу, станом на 2023 рік - фото №2

На першому місці Ісландія, це місце вона займає з 2008 року. Завдяки низькому рівню злочинності, надійній системі освіти та соціального забезпечення, справедливій оплаті праці, і майже відсутності напруги між економічними класами, Ісландія є найнебезпечнішою вже 15 років поспіль. До неї приєднуються Нова Зеландія, Ірландія, Данія та Австрія.

П'ятий рік поспіль Афганістан є найменш мирною країною. За ним йдуть Ємен, Сирія, росія та Південний Судан.

Фінляндія шостий рік утримує звання радісної країни у щорічному звіті про світове щастя. Цю скандинавську країну вважають найкращим місцем для відвідування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Люди самі обирають місце, де вони хочуть проживати. Вони звертають увагу на безпеку для себе та сім'ї, можливість знайти роботу чи працювати дистанційно , клімат, їжу, рівень навчання та відпочинку.