Сильні морози відступають? Дізнайтеся, в які міста України прийде потепління цього тижня: прогноз погоди

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

В січні Україну накрили сильні морози , однак як довго вони протримаються. Нові прогнози погоди вказують на те, що в деякі регіони нашої країни цього тижня прийде потепління.

Сильні морози, що прийшли в нашу країну після Нового року, поступово відступають. За прогнозом кандидата географічних наук та метеоролога Ігоря Кібальчича, на зміну холодній погоді прийде потепління з помірними нічними морозами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На південь та схід країни прийде справжня відлига з дощами, туманами та плюсовою температурою. Потепління відбудеться внаслідок зміни атмосферної циркуляції та переважання південно-західних вітрів. Детальний прогноз погоди в Україні на тиждень 3 15 по 21 січня читайте далі.

Понеділок, 15 січня

Погодні умови буде визначати поле зниженого атмосферного тиску. У більшості областей очікується сніг. У Криму та Приазов'ї можливий мокрий сніг та дощ. В Карпатах будуть сильні снігопади. На дорогах буде ожеледиця. Температура повітря вночі -5...-10 °C, у Криму та на узбережжі морів близько 0 °C; вдень -3...+2 °C, у Криму та Одеській області +2...+7 °C.

Вівторок, 16 січня

Хвильове збурення на холодному фронті призведе до помірних та місцями значних опадів в центральних, південних, східних областях та на Сумщині. У Криму, Приазов'ї та на Донбасі переважатимуть дощі. У західних областях очікується невеликий сніг. Подекуди в Україні можливі тумани. Температура повітря вночі -4...+1 °C, вдень на Лівобережжі -1...+4 °C, на решті території — 0...-5 °C.

Середа, 17 січня

Вночі очікується невеликий сніг у північних, східних областях та в Карпатах. Вдень в Україні буде без опадів. На дорогах можлива ожеледиця. Температура повітря вночі -7...-12 °C, подекуди -13...-16 °C; вдень -2...-7 °C, у південній частині та в Криму -1...+4 °C.

Четвер, 18 січня

У західних та північних областях очікуються помірні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощів. Місцями можлива ожеледиця. В решті країни опадів не очікується. Температура повітря вночі -4…-9 °C, вдень -1…+4 °C, у західних та південних регіонах +3…+8 °C.

П'ятниця, 19 січня

Очікується нестійка погода з опадами, переважно у вигляді дощу, у західних областях місцями з мокрим снігом. Подекуди можливі тумани. Температура повітря впродовж доби становитиме 0…+5 °C, у південній частині вдень +6…+11 °C.

Субота, 20 січня

Очікується поступове зниження температури та снігопади. На дорогах місцями утвориться ожеледиця. Температура повітря впродовж доби коливатиметься в межах -4…+1 °C, у Криму та Приазов'ї +3…+8 °C.

Неділя, 21 січня

Вночі у східних та південних областях, вдень у Криму пройде сніг та мокрий сніг. В решті регіонах України опадів не передбачається. Температура повітря вночі -5...-10 °C, вдень -4...+1 °C. У південній частині та у Криму -1…+4 °C.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть  прогноз погоди на зиму 2023/2024. Народний синоптик розповів, чи довго в Україні протримаються морози.