Народний синоптик дав прогноз на зиму 2023/2024: чи довго в Україні протримаються морози

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

На початку січня Україну накрили сильні морози та хуртовини. Однак чи довго протримається така погода в нашій країні? Свій прогноз погоди на зиму озвучив народний синоптик.

Відомий народний синоптик Володимир Деркач в коментарі для bigmir.net  розповів , що у другій половині січня триватиме тенденція до опадів, які, хоч і послабляться, проте вдень призведуть до снігопадів. Загалом в Україні очікується нестабільна зимова погода впродовж усього сезону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А чи довго в Україні протримаються морози? Народний синоптик говорить, що в середині січня очікується похолодання, супроводжене посиленням опадів, а морозна температура залишиться як вдень, так і вночі, хоча не досягне далеко відмітки 0°C. Завершення січня буде менш насиченим опадами, теплішим і з невеликими морозами вночі.

На початку лютого очікується невелике похолодання, з суцільним мінусом вночі та близько 0°C вдень. Проте з середини першого десятиденного періоду лютого температура вдень підніметься, хоча вночі залишиться морозною. Опади будуть помірні. Така погода триматиметься до кінця декади.

Друга половина лютого принесе часті зміни у погоді та температурі. В окремі дні можуть бути сильні пориви вітру. Винятковим стане різке потепління наприкінці другої половини лютого, що вплине на перші дні останньої 9-денної декади.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Синоптик додав, що зимові місяці продовжать підтверджувати загальну тенденцію глобального потепління. Також в які дні січня нас чекають найсильніші магнітні бурі .