Ой, це випадково: хто має платити за побитий товар у магазині

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Напевно ви неодноразово були присутні у ситуації, коли покупець у магазині випадково розбив товар. Або ж самі ставали учасником такої події.

Потрібно знати, хто несе відповідальність та повинен сплачувати за пошкоджене майно. Чи маєте ви оплачувати побиту пляшку, чи річ, розповідає у tiktok адвокат Вадим Васильєв.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ой, це випадково: хто має платити за побитий товар у магазині - фото №1
Фото: dnepr

До адвоката неодноразово зверталися за консультацією стосовно інформації про відповідальність за розбитий товар у супермаркеті. Отже, він розповідає, що якщо ви розбили щось у магазині, т о ризик випадкової втрати майна нестиме безпосередньо сам власник, тобто магазин чи супермаркет у якому трапилася ситуація.

Тому запам'ятайте, ви не повинні сплачувати гроші за розбитий товар оскільки він ще не був придбаний. Законом України "Про захист прав споживачів" заборонено змушувати товар неналежної якості та товар, який ви не обрали.

Підсумок: якщо ви випадково пошкодили товар, то законодавство на вашому боці. Але не рекомендується спеціально бити товар у магазині, адже збитки, навмисне заподіяні їм магазину, відшкодувати таки доведеться.

@vadymvasylev Якщо вам потрібна допомога ви завжди можете до мене звернутися! #адвокат #юрист #магазин #пляшка #супермаркет #україна #допомога ♬ оригинальный звук - Вадим Васильєв
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про схеми, до яких вдаються супермаркети , щоб змусити людину купити більше товару. Це варто знати, щоб не купувати зайвого.

Головне фото: sud.ua