Facebook, Instagram та інші соцмережі раптово перестали працювати: що відомо про масштабний збій

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Фейсбук на телефоні, фото
freepik.com

Користувачі скаржаться на те, що Facebook, Instagram, YouTube, TikTok та інші популярні платформи не працюють

Кажуть, що вівторок — важчий день, ніж понеділок. Видно, зерно правди в цьому є. Якщо сьогодні ви хотіли відпочити, переглядаючи стрічку в Facebook та Instagram, то мусимо вас засмутити. Стався масштабний збій у роботі багатьох додатків та соцмереж.

Сьогодні, 5 березня, у компанії Meta стався серйозний збій в роботі. Через це такі соціальні мережі, як Facebook та Instagram недоступні. Користувачі з усього світу повідомляють про те, що в Instagram не відбувається оновлення стрічки дописів. А щодо Facebook та Messenger, то люди не можуть увійти до своїх облікових записів.

Інстаграм не працює, фото
Скриншот редакції hochu.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За даними сервісу Downdetector , проблеми з доступом зафіксовані у більш ніж 60% користувачів. Крім того, там повідомляють, що “лягли” Gmail, YouTube, WhatsApp та інші популярні платформи.

Соцмережі та сайти, які зараз не працюють, фото
Скриншот редакції hochu.ua

Офіційних пояснень поки не надходить, однак в Мережі пишуть, що масштабний збій у роботі соцмереж пов’язаний з тим, що 5 березня у Червоному морі були пошкоджені три кабелі, які забезпечували глобальний доступ до Інтернету та комунікації для передачі даних з Азії до Європи. Зокрема про це повідомляють в Sky News.

Пошкоджений сегмент знаходиться в межах морської юрисдикції Ємену, проте хусити відмовляються визнавати свою відповідальність, звинувачуючи війська Великої Британії та США. Зазначено, що пошкодження стосується 25% трафіку, який забезпечує передачу даних в Африку, Азію та на Близький Схід.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож поки соцмережі “відпочивають” пропонуємо дізнатися вам щось цікаве. Наприклад — найпопулярніші запити Google за всю історію його існування, в перелік яких входить "Наруто", виступ Бейонсе та сердечко.