Чим загрожує Україні пил з Сахари? Пилова буря — це не першоквітневий жарт

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото пилова буря
Фото: https://kalush.informator.ua/

Пилова буря прийшла в Україну з Сахари

Багато Telegram-каналів 1 квітня писали про те, що В Україну прибуває пил із Сахари. У понеділок, 1 квітня очікується значне погіршення якості повітря по всій країні. Синоптики попереджають , що сьогодні цей пил пошириться на більшість областей України і небо буде тьмяним.

У Гідрометцентрі дали пораду мешканцям не лишати вікна відчиненими, адже пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей. Про це повідомляє РБК-Україна опираючись на Facebook-сторінку Укргідрометцентру та Telegram-канал КМДА.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазначається, що небо буде дуже тьмяним. При цьому все ще очікується аномальне тепло до +25 градусів. 31 березня, пилом вже накрило Прикарпаття, а в понеділок пил з Сахари пошириться на більшість регіонів країни, в тому числі - й на Київ.

Фото: карта: facebook.com/UkrHMCПил з Сахари прийшов в УкраїнуНа фото карта України

Telegram-канали почали активно писати про “пилову бурю” тому Український гідрометеорологічний центр змушений був дати додаткове пояснення, щоб уникнути паніки та не змушувати людей даремно нервуватися.

Запиленість повітря пустельним пилом - це не пилова буря! Для пилової бурі швидкість вітру має бути вищою за 12 м/с, а тривати це має три години й більше. Будь ласка, не плутайте легке погіршення видимості через пил із небезпечним стихійним явищем. Не уявляйте зайвого і не панікуйте,
повідомлення на Facebook-сторінці Гідрометцентру.

Рекомендації для здоров’я, щоб вберегтися від пилу: