Більше ніякої російської пропаганди! TikTok офіційно почав співпрацювати з українською владою

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

TikTok, фото
Фото: Getty Images

Тепер соціальна Мережа видаляє сторінки, які ширять російську пропаганду

Чимало українців люблять посидіти в TikTok, адже там є багато цікавих блогерів, наприклад, красуня з рожевим волоссям Candy Superstar . Однак ця соцмережа до недавніх пір кишіла російською пропагандою. Невже так більше не буде?

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України розпочав співпрацю з адміністрацією соціальної мережі TikTok з метою протистояти російській пропаганді. Про це ЦПД РНБО повідомили в офіційному Telegram-каналі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер Центр активно працює над блокуванням українських TikTok-каналів, які розповсюджують ворожу пропаганду. Раніше Центр вже публікував список таких каналів.

На вимогу РНБО TikTok видалив 24 акаунти, які розповсюджували російську пропаганду. Поміж цих сторінок був Шарій, за яким слідкувало майже 300 тисяч послідовників, та Діана Панченко, на яку було підписано понад 140 тисяч людей.

Важливо додати, що сервіс не просто блокує такі сторінки на території України, а повністю видаляє їх. Відомо, що українська влада подала запит на видалення 83 акаунтів. Серед них ТікТок-сторінки Кіркорова, Баскова та інших путіністів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також стало відомо, що військовий Терен відмовився працювати з Катериною Кухар і Олександром Стояновим. А все через російський "Лускунчик" під прапором України.