Мікрохвильова піч, дзеркало та інші предмети, які можуть знижувати швидкість інтернету в будинку

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Слабкий інтернет у вашій квартирі може бути спричинений не лише технічними показниками роутера, роботою вашого інтернет-постачальника чи самим пристроєм, але також місцем розташування вашого роутера. У цій статті розглянемо, які об'єкти у кімнаті або в інших приміщеннях вашого будинку можуть створювати перешкоди для радіосигналу Wi-Fi.

Ви не повірите, але багато побутових предметів можуть знижувати швидкість вашого Wi-Fi. Нижче ви найдете список, яким поділилися на порталі pixelinform.com. Можливо, саме через це ваш інтернет так повільно працює.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Мікрохвильова піч.  Мікрохвильовка випромінює електромагнітне випромінювання приблизно на тій самій частоті, що і роутер (близько 2,4 ГГц), тому одночасна робота цих пристроїв може спричинити перебої.

  • Стіни.  Особливо стіни із цегли, мармуру або бетону можуть погано пропускати сигнали Wi-Fi, що може призвести до слабкого сигналу у віддалених кімнатах.

  • Бездротовий стаціонарний телефон.  Якщо у вас ще є бездротовий стаціонарний телефон, він може заважати сигналу роутера, особливо, якщо він знаходиться надто близько до нього.

  • Bluetooth-пристрої.  Бездротові пристрої, такі як бездротова мишка або електричний чайник, можуть заважати сигналу Wi-Fi, якщо вони знаходяться близько до роутера.

  • Великий акваріум.  Великий акваріум може створювати перешкоду для сигналу, оскільки скло і вода в ньому можуть блокувати сигнал Wi-Fi, особливо, якщо роутер стоїть поруч.

  • Великі меблі та предмети декору.  Масивні меблі, такі як антикварні шафи або великі предмети декору, також можуть уповільнювати сигнал Wi-Fi.

  • Дзеркала.  Дзеркала можуть відбивати радіохвильове випромінювання роутера, що також може впливати на сигнал, особливо, якщо роутер знаходиться надто близько.

  • Радіокеровані іграшки.  Радіокеровані іграшки можуть випромінювати радіосигнал, який перехрещується з сигналом роутера і може його гальмувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Враховуючи ці фактори, важливо розмістити роутер у такому місці, де він матиме найкращий зв'язок і найменше перешкод. Також дізнайтеся, де не рекомендується використовувати телефон .