YouTube змінює правила публікації деяких відео: що змінюється до авторів "сучасного" контенту?

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Одна із найпопулярніших в Україні відеоплатформ заявляє про запровадження нових правил. Зовсім скоро на YouTube будуть не тільки відстежувати контент, створений штучним інтелектом, а й змушувати авторів таких відеороликів "заливати" їх за окремими правилами. Детальніше про це - далі.

Про зміни нещодавно повідомили в YouTube Blog . Команда відеохостингу оголосила про нові вимоги, які вони висуватимуть до авторів цифрового контенту, що користуються допомогою ШІ для створення свого продукту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, авторам доведеться повідомляти аудиторію, якщо реалістичний контент було змінено чи повністю створено за допомогою різних систем ШІ. Наприклад, спеціальна мітка повинна з'явитися на відео, що показує подію, якої насправді не було. Те саме стосується і накладення голосу на відео з людиною, яка насправді нічого такого не говорила. Аналогічно це працюватиме з діями на відео, яких персонаж не робив насправді.

YouTube змінює правила публікації деяких відео: що змінюється до авторів "сучасного" контенту? - фото №1
YouTube змінює правила публікації деяких відео: що змінюється до авторів "сучасного" контенту? - фото №2

Ці зміни, як зауважують у компанії, необхідні для того, щоб запобігти введенню глядачів в оману. І стосуються вони винятково відео, створених чи оброблених ШІ, які виглядають реалістично. Тобто йдеться не про весь контент, згенерований штучним інтелектом.

YouTube змінює правила публікації деяких відео: що змінюється до авторів "сучасного" контенту? - фото №3

Передбачено і покарання за ігнорування цього правила. Йдеться про видалення відео, усунення від партнерської програми YouTube або інші штрафи, які накладатимуться на авторів-порушників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також повідомляється, що користувачі зможуть  запросити видалення певного відео, створеного чи обробленого штучним інтелектом, якщо цей контент імітує певну людину, включаючи її обличчя чи голос. Це ще один крок платформи у боротьбі з діпфейками, які в останні роки стали надзвичайно популярними.

YouTube змінює правила публікації деяких відео: що змінюється до авторів "сучасного" контенту? - фото №3

Раніше ми розповідали, які професії скоро можуть зникнути завдяки розвитку штучного інтелекту, а які - навряд чи вдасться замінити машинам. Дуже цікава думка спеціалістів!