Покупка нового телефону: названо 5 ознак, на які ви маєте звернути увагу насамперед

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Періодично кожна людина підходить до думки оновити свій телефон . Причин може бути багато: застаріла модель, неякісна камера, ламання, втрата вигляду чи просто хочеться новий гаджет.

Якщо ви не належите до категорії людей, які перед вибором довго консультуються, годинами вивчають параметри та відгуки на сайтах, то ці поради стануть вам у пригоді. На що звернути увагу тримаючи у руках новий ввімкнений гаджет, розповідає gsminfo.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Покупка нового телефону: названо 5 ознак, на які ви маєте звернути увагу насамперед - фото №1

Корпус телефона

Хороший якісний телефон не повинен мати слабкий корпус. Найкращий матеріал для нього це метал або скло. Зазвичай у якісного смартфона металева рамка, а задня кришка керамічна або скляна.

Якщо корпус пластиковий, то зверніть увагу, щоб пластик був хорошої якості і не тонкий. Хорошим знаком є  те, якщо ви натискаєте на корпус пальцями, то він не прогинається. При погляді на корпус візуально все має виглядати геометрично правильно, без перекосів і зазорів.

Знімний акумулятор

Смартфонам сучасного покоління знімна батарея не потрібна з кількох причин:

  • Смартфони швидко старіють морально, тому батарея просто не встигає деградувати.

  • Раніше смартфони мали велику батарею, щоб довше тримати заряд, зараз достатньо мати потужний павербанк.

Тому, якщо у смартфона, який привабив вашу увагу наявна змінна батарея, не поспішайте його купувати. Навряд чи він вас зможе задовольнити, а в отворах збиратиметься бруд і пил.

Екран

Роздивіться ввімкнений девайс з усіх сторін. Перевірте яскравість екрана, подумайте чи зручно писати і читати текст і чи не спотворюється картинка під невеликим кутом. Уважно подивіться на кути білого фону – там не повинно бути зашумленого або тьмяного зображення: білий колір має відображатися в кутах екрана так само як у середині. Також можна перевірити ще наявність битих пікселів і ввімкнути чорне тло, це дозволить дізнатися, чи є білі точки.

Вага 

Згідно з дослідженнями ідеально для більшості людей смартфони діагоналлю 6+ дюймів. Проте вам потрібно потримати і перевірити зручність у руках. Також він повинен мати оптимальну вагу, не надто легкий, і не важкий.

Відсутність USB Type-C

Відсутність USB Type-C для зарядки свідчить про моральну застарілість гаджета. Адже з портом USB Type-C телефон підключається будь-яким боком, а  дріт – Type-C можна придбати без проблем і довгих пошуків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ваш новий телефон повинен задовольняти вас за всіма параметрами та зручно лежати у руці. Раніше ми писали про те, які функції у телефоні сприяють швидкому розряджанню. Перевірте, щоб завжди бути на зв'язку.