Чому ключ-пульт до авто перестає працювати: 8 причин поломки

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Досвідчені водії мусять бути готові до непередбачених ситуацій, які можуть трапитися під час руху. На різні випадки необхідно мати з собою важливі потрібні речі, які стануть у пригоді, особливо взимку.

Проте іноді речі перестають працювати без видимих причин. Що робити у випадку коли ключ-пульт перестає реагувати та які найрозповсюдженіші причини можуть бути, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ніколи так не робіть! Чому ключ-пульт до авто перестає працювати - фото №1
  1. Найчастіше пульт перестає реагувати у випадку, коли сідають батарейки. Виявити проблему можна скориставшись запасним пультом управління. Коли він працює - справа у батарейках. Необхідно замінити їх в основному пульті підібравши під свій електронний ключ.

  2. У сучасних машинах сигналізація підключається до датчиків. Потрібно ретельно перевірити чи не окислився контакт або поламався сам модуль.

  3. Причиною ламання можуть бути радіоперешкоди. Особливо це помітно на великих автостоянках де багато машин. У такому випадку необхідно підійти якнайближче до антени авто і перевірити чи спрацює ключ-пульт.

  4. Проблема може ховатися у дверному механізмі. Буває, що ключ показує відкриття дверей, але насправді вони закриті. Спробуйте перевірити дверні механізми та центральний замок. Найкраще звернутися до спеціаліста.

  5. При тривалому користуванні системою сигналізації вона може вийти з ладу через строк експлуатації. Тут потрібно замінити антену або перевстановити передавач в авто. З цим краще впорається кваліфікований фахівець.

  6. Ключ-пульт може перестати працювати через окислення контактів у ньому. Необхідно почистити всі контакти використавши спирт.

  7. Також пульт не реагуватиме, якщо у авто сів акумулятор. Щоб не допустити цього, завжди стежте за акумулятором і вчасно проводьте його діагностику.

  8. Поширеною проблемою є збій електроніки через стару проводку. Якщо ви помітили, що машина перестала відповідати на запити або сигналізація вмикається і вимикається самостійно, потрібно звернутися до спеціаліста.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадуємо, раніше ми писали як не заснути за кермом . Важливо вміти прогнати сон, коли ви знаходитеся у дорозі та якими ефективними способами можна боротися з проявами сонливості.