ТОП-5 причин, через які на українських дорогах так багато ДТП

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Причин для порушень на дорогах може буди велика кількість. Неуважність, недосвідченість водія, погані погодні умови, технічний стан автомобіля, погані звички за кермом чи сильна сонливість.

Різноманітні фактори впливають на водія під час руху. Український автомобільний портал ampercar наводить основні причини, які найчастіше стають причинами порушень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
ТОП-5 причин, через які на українських дорогах так багато ДТП - фото №1
  1. Мало досвіду

Це, мабуть, найбільше розповсюджена причина на українських дорогах. Більшість водіїв не знають правил дорожнього руху, дорожніх знаків та сигналів світлофора та регулювальника.

  1. Емоційність

Не рекомендується сідати за кермо у стані стресу, злості чи гніву. Емоції призводять до зміни поведінки на дорозі, а це загрожує водію, пасажирам та пішоходам.

  1. Легковажність

Іноді люди не усвідомлюють, що їхні дії на дорозі можуть призвести до трагічних наслідків, а тому не дотримуються правил дорожнього руху.

  1. Неуважність

Занурюватися у свої думки під час руху недопустимо. Якщо водій за кермом відволікається на гаджети, втомлений, сонний чи у стресі, то така неуважність може мати негативні наслідки.

  1. Стан автомобіля

Слідкувати за авто і регулярно проходити техогляд обов'язково для водія. Неналежний технічний стан може стати причиною аварії. Якщо стан шин, гальм чи інших деталей викликає сумнів, необхідно якнайшвидше звернутися до професіоналів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як не помилитися при виборі СТО. Врахуйте, на які речі звернути увагу, щоб обрати найкращий сервіс для свого автомобіля.